Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Suriyede kim ve ne adına savaşıyoruz

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2017 00:00 Bu haber 770 defa okundu

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, Başkanlık sistemi olarak bilinen yeni anayasa ile ilgili görüşlerini açıklarken MHP’ye sert bir dille yüklendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Suriyede kim ve ne adına savaşıyoruz

SP olarak Nisan ayı içinde yapılması planlanan referandumda ‘Hayır Oyu’ kullanacaklarını açıklayan Çalışkan, MHP tabanına seslenerek MHP’nin 2 yıl içinde ne denli değiştiğini fark edip etmediklerini sordu.

AK Partinin 2 yıl öncesine kadar sözü edilen Başkanlık sistemine HDP ile gitme kararı aldığını hatırlatan Necmettin Çalışkan, “AK Parti ile HDP el ele vermişti. Başkanlık sistemi öyle gelecekti.  Başkanlık sistemi aynı taslak, AK Parti aynı parti ama HDP gitti yerine MHP geldi. Şimdi soruyorum ne değişti de MHP aynı aracın yedek lastiği gibi devreye girdi” diye sordu.

Necmettin Çalışkan açıklamasında MHP ile ilgili söylemlerini şöyle sürdü: “Diktatörlük yok ya, eninde sonunda MHP’de kongre olacaktır. Eminim ki o kongrede de gereği yapılır” dedi.

SURİYE’DE NE ADINA SAVAŞIYORUZ?

HRT’de ‘Gündeme Dair’ adlı programda Can Bedros Çapar’ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, “Komşu ülke Suriye’de izlenen dış politikanın yanlış olduğunu bugüne kadar defalarca söyledik. Söylemeye de devam ediyoruz. Mesela bugün askerimiz sınırlarımızın dışında kim adına ve ne adına savaşıyor. Ne adına şehitler veriyoruz” sorusunu yöneltti.

Sürpriz bir cümlelere de imza atan Necmettin Çalışkan, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak yanı sıra çok sayıda HDP’li Başkan, Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının hapiste olmasının kabul edilemez olduğunu hatırlatarak “Bu yanlış. Bu insanlar niye içeride? Cumhuriyet yazarları mesela, adamlar solcu bu biliniyor. Bırakın yazsın çizsin niye hapse koyuyorsunuz. FETÖ deniyor. Tamam, suçlu olanları alınsın ama sıradan herkes içeri atılmasın. Kaldı ki FETÖ adını verdiğimiz bu insanları o makamlara kim getirdi? Bu politikaları SP olarak benimsemiyoruz” dedi.

Olup bitenlerden yola çıkarak, Hükümetin gizli mihraklarla işbirliği içinde olduğunu düşündüğünü söyleyen Necmettin Çalışkan, “En hızlı bu toplumun içine kin ve nefreti nasıl sokarız, nasıl iç savaş çıkartırız, halkı nasıl tahrik ederiz bu gizli mihrak bunları hedefliyor. İktidar da bilerek veya bilmeyerek bunlarla işbirliği yapıyor” ifadesinde bulundu ve halkın bu oyuna gelmemesini isteyerek birlik, beraberlik içinde olmaya çağıran cümleler kurdu.

SURİYELİLER İŞSİZLİĞİ KÖRÜKLEDİ

Konuşmasının son bölümünde Suriyelileri masaya yatıran Necmettin Çalışkan, “Türkiye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Bu sayı Hatay’da yüzbinlerle ölçülüyor. Daha önce bizim işçilerimiz, ustalarımız vs. 80 ile 100 lira arasında günlük ücret alıyordu. Bugün bu rakam 20 liraya, 30 liraya kadar düştü. Bunun nedeni Suriyelilerin neden olduğu işsizliktir. Herkes Suriyeli çalıştırmaya başladı. Bizim vatandaşlarımız dışarıda kaldı. Yanlış anlaşılsın istemiyorum; benim Suriyelilerle bir derdim yok. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları önceliklidir ve birileri önlem alsın istiyoruz” dedi.

Son olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili Belediyeler arasında Mecliste zaman zaman yaşanan gerginliklere dikkat çeken Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, “Belediyelere bakın hangisi yeterli hizmeti verebiliyor? Yok, hiçbiri veremiyor. Biri CHP’li Belediye, diğerleri AK Partili muhalefet horoz dövüşü içindeler. İşleri güçleri gittikleri etkinliklerde fotoğraf çektirmek. Fotoğraf çektirip duruyorlar” şeklinde eleştirdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol