Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Suriyede barış ortamı istenmiyor

Yayınlanma Tarihi : 30.09.2016 00:00 Bu haber 922 defa okundu

Gümrük Müşaviri / Yazar Mehmet Çardak, haftalık yazısında, ‘Ortadoğu ülkeleri paramparça’ konusunu ele aldı.
Çardak, yaptığı açıklamada, Ortadoğu’da Irak ve Suriye toprakları terörist örgütler tarafından parçalara bölündüğüne dikkati çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Suriyede barış ortamı istenmiyor

Güneydeki komşularımızın topraklarının paramparça olduğunu belirten Çardak, şöyle devam etti:

“Her ne hikmetse ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar Suriye'de bir barış ortamı istemiyor. Her birinin kendi neden ve oyunları olmakla birlikte gerçek neden İsrail'in selameti için ABD'nin duruşudur. Zaten İsrail, savaşın bitmesini istemediklerini yetkili bir ağızdan açıklamıştır. Ancak emperyalizmin Ortadoğu’nun altına kibriti tutmasının asıl nedeni bundan ibaret değildir.  Bu savaşın diğer kutbu Suriye değil; Çin ve Rusya’dır.

Rusya yerel destek sayesinde güçlü bir istihbarat sistemine sahiptir.  Bunu kendi yurttaşı olan cihatçıları bulup imha etmekte kullanmaktadır.  Bu nedenle, öncelikli olarak BDT üyesi ülke yurttaşı teröristleri vurmaktadır.  Oysaki bu kişiler ABD için de çok önemlidir.  ABD'nin, istikrarsızlaştırma hamlesini, Suriye'den sonra sırasıyla; İran, Türk Cumhuriyetleri, Kazakistan ve Rusya için düşündüğü çok açıktır.

Strateji oldukça korkunçtur! Suriye gibi küçük bir ülkeyi değil, tüm Asya’yı saran terörizmi hayal etmek gerekir. Durum,  nükleer bir savaştan daha vahimdir. Muhtemel 3. Dünya Savaşı’nın bu manevralarını daha kuluçka döneminde, Suriye'deyken kesmek Rusya, Çin ve İran için hayatidir.

Elbette Türkiye açısından emperyalist devletlerden birini beğenmek söz konusu olamaz. Ama istikrarsızlaşma ve savaşlar karşısında Türkiye’nin durup düşünmesi elzemdir. Suriye’deki operasyon Moskova’nın uluslararası arenadaki pozisyonunu güçlendirmiş ve tek kutuplu düzene son vermiştir. Türkiye, Suriye halklarının yaşadıklarını yaşamaya mecbur değildir.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol