Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Statülere ve talimatlara uyma zorunluluğu var

Yayınlanma Tarihi : 22.11.2016 00:00 Bu haber 1108 defa okundu

Hatay ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, üniversitede okuyan ve sınavı olan öğrencilerinden dolayı müsabaka erteletmek isteyen kulüplerin statülerde belirtilen adımları takip etmesi gerektiğini bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Statülere ve talimatlara uyma zorunluluğu var

Başkan Öztürk, dün gazetemizde Sümerspor teknik sorumlusu Hayrettin Doğan’ın ‘maçların 10 gün ertelenmesini istiyoruz’ şeklindeki açıklamasına yanıt vererek, “Eylül ayında ASKF sitesinde yayınlanan statülerde müsabakaların ertelenmesi ile ilgili ifadeler açık bir şekilde belirtilmiştir. Kulüplerimizin, yöneticilerimizin ve sporcularımızın statülere ve talimatlara uyma zorunluluğu vardır” dedi.

Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Üniversitede okuyan ve sınavı olan öğrencilerinden dolayı müsabaka erteletmek isteyen kulüplerimizin statülerde belirtilen adımları takip etmesi gerekmektedir. Statülerin ilgili maddeleri haberin en altında verilmiştir. Sporcuların sınavı nedeniyle erteleme isteyen kulüplerimizin öğrenci belgesinin onaylı örneğini ve sınav tarihlerini gösteren bir belgeyi, üst yazıyla en az 10 gün önce bildirmesi gerekmektedir. Statüye göre ancak bu durumda müsabakalar ertelenebilir. Ayrıca TFF de aynı belgeleri ibraz eden kulüplerin müsabakalarını bir gün önce veya bir gün sonrasına ertelemektedir. Bazı kulüplerimizin talebinin aksine ASKF olarak öğrencilerin sınav tarihlerini takip edip müsabakaları bu doğrultuda düzenlemekle yükümlü olmadığımızı belirtmek isteriz. Böyle bir çalışmanın yapılması liglerin kilitlenmesi anlamına gelir. Belirtilen belgeleri federasyonumuza, usulüne uygun bir şekilde getiren kulüplerin müsabakaları ertelenmiştir ve ertelenecektir.  Usulüne uygun bir şekilde yapılan bütün başvurular gereken şekilde il tertip kurulu tarafından değerlendirilmektedir. Statü şöyle der: Madde 17 ve 18: 17-Müsabakaların başlamasından önce olağanüstü haller dışında hiçbir müsabaka ertelenmeyecektir. 18-Öğrenci sınavları nedeni ile müsabakaların ertelenmesi istenecek ise en az dört futbolcunun on gün önceden onaylı belge, belgeler ile ASKF Başkanlığı aracılığıyla İl Tertip Kuruluna müracaat edilecektir. Yetki İl tertip kurulundadır.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol