Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ

Yayınlanma Tarihi : 16.04.2016 00:00 Bu haber 935 defa okundu

Antakya Şoförler Odası ulaşımın sorunlarının ele alındığı kahvaltılı toplantı düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ

Büyük Antakya Otelinde gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kooperatif başkanları, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber ve şoför esnafı katıldı.

YILMAZ: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE BİZDE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Antakya Şoförler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, “Bildiğiniz üzere ulaşım ve trafikle ilgili alınan tüm kararlar, 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehir statüsüne kavuşan Hatay İlimiz, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunlarına göre, UKOME tarafından alınmakta ve uygulanmaktadır.

UKOME’de siz şoförler esnafını temsilen bulunmaktayız. Sorunlarınızı sorunlarımız gibi anlatmakta ve çözüme ulaşmasında elimizden geleni yapmaktayız.

Tabi ki büyükşehir olmamızdan dolayı, Hatay’daki trafik sorunu hiçte küçümsenecek gibi değildir.

Büyükşehir belediyemizin bunlarla ilgili bir takım çalışmaları mutlaka oluyordur. Esnafımızla ilgili, en küçük çalışma ulaşım mastır planıdır.

Böyle bir yeni yapılanmada, ilgili kesimlerin işbirliği sağlanmalı, yapılan yasal düzenlemenin uygulanabilirliği, sürdürülebilirliği ve getirileri bizzat bu uygulamanın muhatabı olacak olan esnafla tartışılmalıdır. Yeni ulaşım düzenlemeleri ve yükümlülükler getirirken, esnafımız mağdur edilmemeli, müktesep hakları korunmalı, mevcut güzergâhlar da çalışan şoför esnafımız hak sahibi olmalıdır.

İnanıyorum ki, burada ulaşacağımız netice ve yapacağımız görüş alış verişi ulaşım sorunlarının çözüm yollarını ortaya çıkarmak bakımından çok yararlı sonuçlar doğuracaktır” dedi.

AKIN: ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARINI TARTIŞACAĞIZ

İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın, “Bu toplantıyı düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum toplantımızda konuşulacak sorunlar hepimiz için faydalı olacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SAVAŞ: SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAĞIZ

Akın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Biz buraya sorunun değil çözümün bir parçası olmak için geldik. Ümit ediyorum ki sorunları el birliğiyle çözeceğiz. 12 aydır biz Hatay’da trafiğin rahatlaması için bu alanda en iyi olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile çalışıyoruz. 3 günlük çalıştayda trafiğin sorunlarını tartıştık. İTÜ mühendisleri ile projeler ürettik. Payas’ta, Erzin’de, Hassa’da, İskenderun’da, Antakya’da ideal ne ise o olacaktır. Bizler sorunları çözmek için çalışacağız. Ancak tek başımıza bu sorunları çözemeyiz. Hepimiz el birliği yapmalıyız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Tüm sorunları Hatay şartlarına göre dizayn edeceğiz. Harbiye en sorunlu bölge. Oradaki sorunu çözersek tüm sorunları da çözebiliriz. Hiç kimse merak etmesin. Niyetimiz iyi oldukça akıbetimizde iyi olacaktır. Herkese sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Savaş’ın konuşmasının ardından HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammet İkbal Polat trafiğin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından yapılan istişarelerle toplantı sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol