Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sizler Hatayın renklerisiniz

Yayınlanma Tarihi : 27.10.2016 00:00 Bu haber 1194 defa okundu

Hatay Valisi Erdal Ata hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Başkanı Nasrettin Eskiocak ile Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu’nu makamında kabul etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sizler Hatayın renklerisiniz

Gerçekleşen ziyaretler kapsamında ilk olarak Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Cem Çapar ve beraberindekileri makamında kabul eden Vali Ata, Vakıflı Köyü hakkında Çapar’dan bilgi aldı.

Daha sonra Vali Ata Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’i kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, Hurigil ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etti.

Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Başkanı Nasrettin Eskiocak ile bir araya gelen Vali Ata, dernek ve derneğin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili Eskiocak’tan bilgi aldı.

Vali Ata son olarak Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cennudioğlu ve cemaat üyelerini makamında kabul etti.

Yaptığı açıklamada Vali Ata Hatay’ın tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının beraberinde getirdiği en önemli zenginliğin toplumsal hoşgörü olduğunu dile getirerek, “Dünyanın değişik yerlerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde; insan sevgisi ekseninde birleşen ilimizin hoşgörü ikliminin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu karşılıklı hoşgörü ikliminin yaşatılmasında emeği geçen tüm hemşehrilerimi can-ı gönülden kutluyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda ilimizin tüm dinamikleriyle gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol