Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Siyasi olgu yaratılmak isteniyor

Yayınlanma Tarihi : 05.06.2016 00:00 Bu haber 763 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Mazman Medya Show Grup Radyolarında yayınlanan ve Cem Pehlivan’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programının konuğu oldu. Başkan Kimyeci, gündemde olan soykırım iddialarıyla ilgili olarak, “Türkiye üzerinden bir siyasi olgu yaratılmak istenmektedir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Siyasi olgu yaratılmak isteniyor

 

Programda gündeme ilişkin konulara değinen Kimyeci, “Ermeni soykırımının kabul edilmesi içerik bakımından araştırılması gereken bir durumdur. Şu anda ülkelerin parlamentolarında, diğer ülkelerle ilgili tarihi sorgulama yetkisi alt yapısı olan bilimsel araştırmalar ve uzmanlar eşliğinde tartışılarak yapılmalıdır. Almanya’da Nazi soykırımının dünyada vahşetlerin en kötüsü olduğunu bilmekteyiz. Bütün bu örnekler göz önüne alındığı zaman birdenbire aniden meclise getirilen bu karar Türkiye üzerinden bir siyasi olgunun yaratılmak istenmesinden başka bir şey değildir. Bu kararı kabul etmediğimizi bir kez daha bildiriyor esefle kınadığımızı bildirmek istiyorum” diye konuştu.

“HIZLI VE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYORUZ”

Antakya Belediye Başkanı Kimyeci, “Başbakanımızın görevini alır almaz hızla çalışmalarına başladı. Bu konuda Ülkemiz genelinde birçok temel projenin devam edeceğini belirtmek isterim. Hızlı ve istikrarlı bir şekilde hem alanda ziyaretlerle hem planlamalarla devam edip bitirilecektir. Hatay’ımızı ve Ak Partimizi temsilen toplantılara katıldık. Toplantının amacı ülkemize ve illerimize yapılacak yatırımla ilgili meselelerin karara bağlanması yönündedir. Sayın bakanımız ve bakan yardımcılarımıza teşekkür ederim toplantıda özellikle Antakya ilçemiz için eğitim ve spor konularında gerekli çalışmaların sürdürüleceği sözünü verdiler. Örnek olarak Amanos Tünel projesi tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Bu gibi dev projelerin tamamlanacağı müjdesini vermek isterim” dedi.

SU PROBLEMLERİNİ SAYIN BAŞBAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜK

Kimyeci: “su problemlerini çözecek çalışmalarla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Yaz mevsiminde susuzluk yaşanmaması için bölgesel sorunları Sayın Başbakanımıza ilettik. 95 mahallemizde ihtiyaç duyulan yerlere yeni imar yolları açıldıktan sonra malzeme serme çalışması yapılarak şehre yeni yollar kazandırmaya devam ediyoruz. Yaz Mevsiminde de vatandaşlarımızın rahatlığını sağlamak amacıyla sinekten korumak amacıyla kimyasal mücadeleleri sürdürüyoruz. Ekiplerimiz her mahallemizde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Genel anlamda tüm ekiplerimizin çalışmalarını yerinde inceleyerek gerekli bilgileri alıp değerlendirmelerde bulunuyoruz. Çalışmaları hızlı ve etkin bir biçimde tamamlamak en hassas olduğumuz konudur” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol