Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Şişkin: Her yıl 6 milyon kişi sigaradan hayatını kaybediyor

Yayınlanma Tarihi : 08.02.2016 00:00 Bu haber 807 defa okundu

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Şişkin: Her yıl 6 milyon kişi sigaradan hayatını kaybediyor

Şişkin, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Sigara bütün dünyada, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Dünyada 1 milyarı aşkın kişinin tütün kullanıyor. Ülkemizde ise bu sayının 16 milyona civarındadır. Sigara dünyada her yıl 6 milyon, ülkemizde de her yıl 100 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır.

‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Türkiye'de tüm ölümlere bakıldığında yaklaşık dörtte birinin tütüne bağlı hastalıklar sebebiyle meydana geldiği görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistiklerine göre ‘sigara içmek’ dünya çapında bir problem olup, tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Sigara içme akciğer kanseri oluşumunda en önemli faktördür. Sebep olduğu diğer kanserler, kalp-damar ve solunum hastalıklarıyla birlikte her yıl yaklaşık 6 milyon kişi sigara sebebiyle hayatını kaybetmektedir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol