Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SINIR ABLUKAYA ALINDI

Yayınlanma Tarihi : 14.04.2016 00:00 Bu haber 812 defa okundu

Güneydoğu illerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken, Suriye sınırında bulunan 12 hudut karakolundaki birliklerde güvenlik önlemlerini üst seviyede tutuluyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
SINIR ABLUKAYA ALINDI

Gündüz termal, hava karardıktan sonra ise gece görüş kameralarıyla  sürekli gözetlenen sınır hattı, saldırı tehdidi nedeniyle keskin nişancılar  tarafından da aralıksız izleniyor.

Zırhlı araç ve tanklar, hat üzerinde sürekli ring halinde bulunurken,  obüsler ise olası saldırılara hazırlıklı şekilde bekletiliyor.  Öte yandan Hudut hattında terörle mücadele ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla  başlatılan duvar örme çalışmaları da devam ediyor.

‘Modüler Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi’ olarak adlandırılan beton  bloklar, ilçe ile neredeyse bitişik bulunan Suriye ilçeleri sınırına kadar  döşendi. Her biri 9 ton ağırlığı, 3,60 metre yüksekliği ve 30 santimetre  kalınlığındaki bloklar, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından iş  makineleri yardımıyla sınırın sıfır noktasına yerleştiriliyor.

Sınırda alınan ve alınacak tedbirlerle ilgili kısa bir açıklama yapan Hatay Valisi Topaca, Hatay’ın Suriye’ye 276 kilometre sınırı var. Sınırımızdaki güvenliği nasıl daha iyi sağlarız, alacağımız tedbirler nelerdir bunlar sürekli gündemimizde. Bir de hepimizin çok sorun yaşadığı, sıkıntı yaşadığı gerek insan geçişleri, yasa dışı geçişler, gerekse kaçakçılık faaliyetleri dediğimiz, akaryakıt, sigara ve diğer emtiaların geçişiyle ilgilide ciddi çalışmalarımız var” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol