Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sinan Akgöl Hatay Baro Başkanlığına Yeniden Aday

Yayınlanma Tarihi : 14.06.2024 23:57 Bu haber 62 defa okundu

Hatay’da daha önce Başkanlık yapan Av. Sinan Akgöl, Hatay Baro Başkanlığı için yeniden adaylığını resmen açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sinan Akgöl Hatay Baro Başkanlığına Yeniden Aday

Geçmiş dönemlerde Hatay Baro Başkanlığı görevini üstlenen Akgöl, şehrin asrın felaketi olarak adlandırılan depreminin ardından yaşadığı büyük yıkımın ardından yeniden inşası sürecine katkı sunmak ve meslektaşlarının hak ve hukukunu korumak amacıyla aday olduğunu söyledi.

Hatay Barosu seçimleri öncesi başkan adayları sahaya inmeye başladı. 6 Şubat depremi sonrası önemli kayıplar yaşayan meslek gruplarından biri de Hatay Barosu, ancak yaşanan zorluklara rağmen toparlanmaya başlayan baro, yeni başkanını seçmek için hazırlıklarını sürdürüyor. 2024 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek Hatay Baro ve kurulları seçimlerinde adaylığını açıklayan son isim Sinan Akgöl oldu.

Meslektaşlarının daha iyi çalışma koşullarına kavuşması için eksik kalan tüm hizmetleri tamamlama gayreti içerisinde olacağını belirten Akgöl 2006-2014 yılları arasında Hatay Baro Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, meslek ve meslektaşlarının haklarını koruyan ve sorunlarının çözümüne öncelik veren bir anlayışla çalıştıklarını ifade etti.

Meslek hayatı boyunca hukuk mücadelesi içerisinde olduğunu ve meslek kurallarına uygun hareket ettiğini vurgulayan Akgöl özellikle deprem sonrasında meslektaşlarının yaşadığı barınma ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Genç meslektaşlarının mesleğe başlangıç koşullarının güçlendirilmesi ve umutlarının artırılması için özel çaba sarf edeceklerini de sözlerine ekleyen Akgöl “Güçlü Baro, sesi gür bir halk demektir. Vatandaşlarımızın deprem sonrasında bizlere ihtiyaç duydukları tüm alanlarda destek olmak için Hatay Barosu olarak tüm meslektaşlarımız ile birlikte çalışacağız. Kurumlar ile halkımız arasında köprü olarak, karşılıklı anlayış ile hukuka uygun, halkımızın haklarını koruyan kararların alınması konusunda azami gayreti göstereceğiz. Hatay’ın yeniden inşası için mücadele edeceğiz. Sorunları biliyorum. Geçmişte yaptıklarımız bize yol gösterecektir. Güçlü, ortak akıl ile yönetilen, çözüm odaklı bir Baro vaat ediyorum. Hatay ve Hatay Barosu için hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol