Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sevinç kursağımızda kaldı

Yayınlanma Tarihi : 23.02.2017 00:00 Bu haber 805 defa okundu

Euroleague Kadınlar B grubunda oynanan son karşılaşmada Fransa’nın Bourges Basket takımını konuk eden Hatay Büyükşehir Belediyespor maçtan 69-51 galip ayrıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sevinç kursağımızda kaldı

Hatay melekler son periyotta 22-7 ile ezici bir  üstünlük kurdu ancak Avenida’dan deplasmanda Nadezhda galibiyeti gelmeyince yoluna Eurocup Çeyrek Finali ile devam edecek.

MAÇTA KIYASIYA ÇEKİŞME OLDU

Antakya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen maçın ilk periyotunda temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor ribauntlarda büyük üstünlük sağladı (12-7) ancak bunu skora yansıtamadı. Bourges'i yakından takip eden temsilcimiz periyodun sonunda Tuğba Oral'ın tipleyerek attığı basketle farkı 1 sayıya (20-19) düşürdü.

İkinci periyotta da ve skorda kopma olmadı, son iki dakikaya geride giren Hatay Büyükşehir Belediyespor, Gamze Takmaz'ın basketi ile devreyi 33-32 önde bitirdi.

İlk yarıda Bahar Öztürk 14 sayıyla sahada çift hanelere ulaşan tek oyuncu oldu.

Üçüncü periyotta iki takım da çok düşük tempoda oynadı, hızlı hücum sayısı bulamadı. Temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor dördüncü çeyreğe 3 sayılık (47-44) avantajla başladı.

Son derece agresif oynamaya başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor bitime altı buçuk dakika kala farkı ilk kez 9 sayıya (53-44) çıkardı. Bourges'in molası temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor rüzgarını dindirmedi ve 4 dakika kala fark 14 sayı oldu: 60-46. 

01:18 kala Katsiaryna Snytsina'nın 3 serbest atışı ile farkı 14 sayıya (65-51), 34 saniye kala da Paris ile 16 sayıya (67-51) çıkardı. Karşılaşma da 18 farkla (69-51) sona erdi.

HATAY MELEKLERİ AVRUPA LİGİNE VEDA ETTİ

Hatay ekibi bu galibiyetle puanını 21'e çıkardı. Perfumerias Avenida (İspanya) ve Bourges Basket ile aynı puana sahip olan Hatay Büyükşehir Belediyespor, üçlü averajda grubu 5. sırada tamamlayarak, Avrupa Ligi'ne veda etti.

MAÇININ EN SKORER OYUNCUSU KATSİARYNA SNYTSİNA OLDU

7 ribaund, 5 asist ve 3/8 üçlük ile 22 sayıyla maçının en skorer oyuncusu Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Katsiaryna Snytsina oldu.

LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY’IN MELEKLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı Türkiye ve Avrupa’da gururla temsil eden HBB Kadın Basketbol Takımına zorlu geçen mücadele sonrasında başarılarından dolayı tebrik etti.

Başkan Savaş, Euroleague’de sergilediğiniz performansınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bugünde çok güzel oynadınız. Formdasınız ancak biraz daha dikkatli davranarak çok güzel başarıları kazanabilirsiniz.” diyerek Cumartesi günü Kayseri’de mücadele edecek olan Hatay’ın meleklerine başarılar diledi.

Başkan Savaş, iyi dileklerinin ardından Hatay’ın Melekleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

RAKİBİMİZ WİSLA KRAKOW OLDU

Eurocup Çeyrek finaldeki rakibimiz Polonya’nın Wisla Krakow oldu. Maçlar 7-10 Mart’ta oynanacak. İlk maç ise Polonya’da oynanacak.

Hatay Büyükşehir Belediyespor Yarı finale kaldığı takdirde Abdullah Gül Üniversitesi- BLMA galibi ile karşılaşacağız.

 

 

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol