Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SES: Sağlıkta şiddeti önlemede Değişen Bir şey Yok

Yayınlanma Tarihi : 08.07.2023 09:42 Bu haber 174 defa okundu

SES Hatay Şube adına Şube Eş Başkanı Meryem Avcı, sağlık kurumlarında sağlık emekçilerine yönelen şiddetin önlenmesi için etkili önlemler alınması için yapılan yasa tekliflerine kulak tıkayan Bakanlığın şiddeti önleyemediğini savundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
SES: Sağlıkta şiddeti önlemede Değişen Bir şey Yok

Meryem Avcı, HatayTabip Odası ve bazı svil toplum kuruluşu örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasında, şu sözlere yer verdi:

"Sağlıkta dönüşüm programı, kadınlara yönelik ayrımcı politikalar, ülkemizde şiddet karşısında uygulanan cezasızlık politikası bu şiddetin nedenidir. Şiddet öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorunun çözümü bütünlüklü politikalarla aşılabilir.  Etkisiz, caydırıcılıktan uzak cezalar, uygulanan haksız indirimler şiddeti teşvik etmektedir. 

Uygulanan sağlık politikaları nedeniyle bozulan ve tıkanan sağlık sisteminden ihtiyaç duyduğu nitelikli sağlık hizmetini alamayan vatandaş, öfkesini muhatap olarak gördüğü sağlık emekçilerine yöneltmektedir. Sorunları görmezden gelen ve şiddeti önleyici etkin önlemler almayan bakanlık ise buna göz yummaktadır. Böylece sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak yansımaktadır."

EKREM KARAKAYA'NIN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ 

"Geçen sene bugün görevi başında öldürülen Ekrem Karakaya’nın ölümü üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yöneticiler sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları sağlayacak, etkin, caydırıcı ve şiddeti önleyici bir yasa çıkarmak yerine uygulanan şiddeti kişisel sorunlara dayalı ve münferit olaylar gibi göstermeye çalışmaktadır. 

Biz diyoruz ki güvenli çalışmak herkesin hakkıdır. Bu vesileyle üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acıları taze olan, içlerinde ateşi dinmeyen Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve dayanma gücü diliyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için öfkemizi diri tutuyor mücadelemizi büyütüyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol