Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SERİNYOL-MADENLİ KARAYOLUNUN TEMELİ ATILDI

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2023 21:37 Bu haber 726 defa okundu

Hatay Büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak olan Serinyol-Madenli Karayolu ilk etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
SERİNYOL-MADENLİ KARAYOLUNUN TEMELİ ATILDI

Temel atma törenine Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.SERİNYOL-MADENLİ KARAYOLUNUN TEMELİ ATILDI

Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Serinyol Madenli Karayolunun yıl sonuna kadar bitirileceğini ve açılışını yine hep birlikte yapacaklarını söyledi.SERİNYOL-MADENLİ KARAYOLUNUN TEMELİ ATILDI

BİR TEK KÖYÜN YOLU BETON ASFALT DEĞİLDİ

Göreve geldikleri gündün bu yana ülkeyi yönetenlerin düşünmesi gerekenleri düşündüklerini belirten Savaş, “İstedik ki Hatay tarımda ki potansiyelini istediği kadar kullansın. Tarımda çalışan insanlarımız tarımda karnını doyursun ve onlar köylerinden şehre göçme ihtiyacı duymasın istedik. Bunun için çalıştık. Biz geldiğimizde bir tane bile köyün beton asfalt değildi. Şu anda beton asfaltı olmayan çok az köyümüz kaldı. Yaylarımızın bir tanesinde bile beton asfalt yoktu. Şu anda çok büyük bir kısmın beton asfaltını yaptık.” 

SERİNYOL-MADENLİ KARAYOLU YIL SONU BİTECEK

“Bunların yanında Hatay’da EXPO’yu yaptık. EXPO’yu 2 milyon 150 bin insan ziyaret etti. Ama o proje ebedi bir proje olarak yıllarla Hatay’a hizmet edecek. Tarihi dokularımızı restore ediyoruz. HADO’yu yaptık. 2 gön önce Beyrut Valisi ile görüştük, inşallah yakın zamanda yüz yüze de görüşeceğiz. Beyrut’a da inşallah İlkbahardan itibaren HADO seferlerine başlayacağız. Onunla birlikte bu yolun temelini atıyoruz. Allah nasip ederse bu yılın sonunda karayolumuzu açacağız.”

ÜLKEMİZİ GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ

Millet ittifakının milletin gönüllülerinden oluştuğunu belirten Savaş, “Biz Hatay’da millet ittifakının tohumlarını 2014’te attık. Yeşerdi meyve veriyor artık. Şimdi herkes şunu söylüyor. Arkadaş millet şundan bıktı, bundan bıktı. İslam’ın temelinde istişare vardır. Bir kişinin bir anda verdiği kararla, ağzı yanmış 6 kişinin yapacağı istişare sonucu vereceği karar bir olamaz. İstişare yapmak sünnettir.Sünnete uyacağız, istişare edeceğiz ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız.”

ÜLKEMİZİN EN ÇOK HUZURA İHTİYACI VAR

“Türkiye’de enflasyon var mı? Var. İşsizlik var mı? var. Hayat pahalılığı var mı? var. Ama esas var olan ülkede huzur olmaması. Ülkede bir huzursuzluk var. Biz önce huzuru tesis edeceğiz ve arkasından hepsi gelecek. Çünkü huzuru olmayan toplumlar Suriye gibi sıkıntı çeker. Bu yüzden biz önce toplumda mutabakatı sağlamak zorundayız. Ülkemizin en çok huzura ihtiyacı var. Biz millet ittifakı olarak bu huzuru sağlamaya adayız. İnşallah ilk seçimde de adaylıktan bu işi yapan durumuna da geleceğiz. ” dedi.    

AMANOS TÜNELİNİ BİTİRMEK BİZE NASİP OLACAK

Başkan Savaş, seçim yatırımı olarak Amanos tünelinin temelinin atılacağını idda ederek, “Biraz önce Necmettin Çalışkan Başkanımız, “Amanos Tünelini de inşallah bir açarız” dedi. Buz bunları yapıyoruz da onlarda Amanos tünelinin temelini atıyormuş gibi yapacaklar. Nasıl üç tane gölet 6 tane barajı bitirdik dedilerse, Amanos tünelinin de temelini atmış gibi yapacaklar. 2014’ün mantından bu yana o temeli atacaklardı. Yıl olmuş 2023 9 sene geçmiş hala ortada tünel yok. Ama Necmettin başkanım hiç merak etmeyin onların temelini attığı Amanos tünelini bitirmek bizlere nasip olacak.” dedi.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİ DAVET ETTİK

Her türlü açılışlarına ve temel atma törenine tüm siyasi parti temsilcilerini davet ettiklerini belirten Savaş, “O konuda hiçbir sıkıntı yok. ;ama gelmeleri şöyle dursun, bizi aramayın diyenler bile var. Siyasi partiler bu memlekete hizmet etmek için kurulmuştur. Hizmet etmek içinde davetlere icabet etmek lazım. Hatta inancımız gereği davete icabet etmek sünnettir deriz. O sünneti en çok bilmesi gerekenler sünneti yerine getirmiyorlarsa yapacak bir şey yok. Halkımız o sünneti yerine getirecek olan insanları seçimde belirleyecek. Bu konuda kimse tereddüt etmesin.” dedi. 

76 KİLOMETRELİK YOL 55 KİLOMETREYE DÜŞECEK

Yapılan konuşmaların ardından Serinyol Madenli Karayolunun temeli atıldı. Yıl sonu bitirilmesi planlanan karayolunu Antakya-İskenderun karayoluna alternatif yol olacak. Serinyol’dan başlayacak olan karayolu, Tahtaköprü, Kömürçukuru, Derekuyu köylerinden geçerek Madenli’ye ulaşacak. Yolun bitmesi ile 76 kilometrelik yol 55 kilometreye düşecek. Yol 10 metre genişliğinde olacak ve iki şeritten oluşacak. Çalışmalarda 950 bin metreküp kazı yapılacak, 55 bin metreküp dolgu malzemesi, farklı yüksekliklerde 120 bin metreküplük bir taş duvar imalatı olacak. Yol üzerinde 3 tane de köprü bulunacak. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol