Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SEMERCİOĞLU HATAYI YAZDI

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 864 defa okundu

Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu Cumartesi günkü köşe yazısında Hatay’ı yazdı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet ve TÜRSAB’ın birlikte organize ettiği “Antakya’yı Hatay’da Keşfet” etkinliği için Hatay’a gelen Semercioğlu köşe yazısında Hatay’ın güvenli bir kent olduğunu yazdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
SEMERCİOĞLU HATAYI YAZDI

Semercioğlu yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Hafta başında "Hatay'a gidiyorum" dediğim herkes aynı şeyi söyledi bana, "Deli misin ne işin var Hatay'da... Savaşın dibine gidilir mi" dedi. Açıkçası ben de giderken aynı tedirginliği yaşıyordum. Gidilirmiş arkadaşlar. Hem de gidilip, çok güzel iki gün geçirilirmiş. Hatay’da ne savaş var, ne gerilim. Ne huzursuzluk var, ne füze-bomba korkusu. Hatay’da hayat tüm güzelliğiyle akıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Terör riski İstanbul’da Ankara’da ne kadarsa Hatay’da da o kadardır. Ama Suriye’de her atılan mermi ve top Hatay’ın bağrına atılmış gibi aksettiriliyor. Brüksel’de Paris’te Ankara’da da bombalar patlayabiliyor... Ama Hatay savaşın içindeymiş gibi aksettiriliyor” diyerek sitemlerini aktardı.

Antakya’yla ilgili şunu söyleyebilirim:
1- Hatay’a tereddüt etmeden, endişelenmeden, bir şey mi patlar, roket mi düşer demeden gidin... Başınıza hiçbir şey gelmiyor...
2- Antakyalılar yine sabah kahvaltısında öğle yemeğini... Öğle yemeğinde akşam yemeğini konuşmaya devam ediyorlar...
3- Yemekleri her zamanki gibi lezzetli...
4- Meyhaneleri, barlarıyla, kadının da erkeğin de 24 saat huzur içinde yaşadığı bir yer...
5- Tarihi dokusu, üç dinin yaşadığı kültürüyle yine dönerken bir gün daha kalsaydık diyeceğiniz bir zenginlik...
Korkmadan gidebilirsiniz...

Tam bir yıl önce 2015 Nisan’ında Marshall’la birlikte Antakya sokaklarını boyamaya gelmiştik. O zaman da Suriye’de savaşın 4’üncü yılıydı, kimse bu kadar ekonomik sıkıntıdan bahsetmiyordu. 2015 Kasım’ında Rus uçağı düşürüldü ve 6 ay bile dolmadan Antakya’da etkileri ağır şekilde hissedildiğine tanık olduk.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol