Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Şehitlikteki tören duygu yüklüydü

Yayınlanma Tarihi : 23.07.2016 00:00 Bu haber 595 defa okundu

Atatürk’ün Türkiye’ye son armağanı olan Hatay’ın anavatana katılışının 77. yıldönümünde şehitler unutulmadı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Şehitlikteki tören duygu yüklüydü

Şehitlikte gerçekleştirilen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 12. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehitliğe çelenk sunumunun ardından şehit kabirlerini ziyaret eden protokol üyelerinin ve şehit yakınlarının duygu yüklü oldukları gözlendi.

Saygı atışının da yapıldığı ziyarette kısa olarak dua da okundu.

TOPACA: RUHUNUZ ŞAD OLSUN

Hatay Valisi Ercan Topaca şehitlikte gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Topaca deftere görüşlerini şöyle aktardı, “Aziz şehitlerimiz, Sizlerin emaneti olan ve ebediyen payidar kalması için gerektiğinde bizlerinde canını feda etmekten çekinmeyeceği bu topraklar, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün siyasi başarısının ve millet olarak birlikte yaşama arzusunun bir neticesi olarak bundan 77 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden üstün bir sadakat ve vatanseverliğin sahibi Hataylıların ortaya koyduğu o güçlü irade. bugün de ayrı kararlılıkta ayaktadır.

Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve siz şehitlerimize karşı asli görevimizdir.

Bu vesile ile Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77. Yıldönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını bu topraklar için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun”.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol