Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Seçmeli Arapça ders hakkı engellenmesin

Yayınlanma Tarihi : 21.09.2016 00:00 Bu haber 996 defa okundu

CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, EHDAV Gn. Bşk şeyh Ali Yeral,

Paylaş Paylaş Paylaş
Seçmeli Arapça ders hakkı engellenmesin

Samandağ Alevi Değerleri Derneği (Alevi-Der) Başkanı Şeyh Zülfikar Çiftçi, Samandağ Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Şeyh Süleyman Okur, Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatmaoğulları, İnşaat Mühendisleri Odası Samandağ Temsilcisi Fethullah Ciftci, Kesk/Bts Avrupa Sorumlusu, Av. Güney Cuma Can, Akdeniz Kültür Ve Dayanışma Derneği Mevlüd Oruç, Küçük Sanayi Kooperatif başkanı Mahmut Hocaoğulları yaptıkları ortak basın açıklamasında ; “Okullarda Seçmeli Arapça Ders” hakkının engellenmemesini isteyerek, bu konuda kolaylık gösterilmesini istediler.

CHP ilçe binasında ortaklaşa gerçekleşen basın açıklamasını CHP ilçe başkanı İbrahim Aydoğan, okuyarak şunları söyledi: “Biz imzası bulunan kişi ve kurumlar olarak; Laik ve modern bir müfredatla hazırlanan Seçmeli Arapça Ders hakkını çocuklarımızın kullanmasını sağlamak hepimizin görevidir diyoruz. Bu konuda Anne- Baba, Öğretmen, Müdür, Milli Eğitim Müdürlükleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Hükümet, Valiler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından gereken özen ve işbirliği sağlanmalıdır. Anadilimiz Arapçanın öğreniminde seçmeli Arapça dersi yeterli olmasa da küçümsenmeden gereği yapılmalıdır. Çocuklarımıza kendi okullarında Arapça dil öğretimini sağlamalıyız. Yapılan incelemelerde Seçmeli Arapça Dersinin müfredatının laik bir anlayışla hazırlandığı anlaşılmıştır. Her alanda rol model olarak benimsediğimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü yerel dil, anadil, yabancı dil öğrenme, konuşma ve daha çok kültürü tanıma, bilme konusunda da rol model alabilmeliyiz. “Atam izindeyiz” sloganının içi doğru doldurulmalıdır.

Anadillerimiz ve lehçelerimiz ve ortak dilimiz Türkçe bizi biz yapan hepimizin ortak değerleridir. Arapçayı ihmal etmek, kendimize, kültürümüze, inancımıza, yaşam tarzımıza saygısızlık ve ülkemizi ihmal etmektir. Arapça anadilimiz dâhil daha çok dil öğrenme ve konuşma olanağımız varken, daha azında ısrar etmek geriye gitmek, geriye düşmek ve gericiliktir. Türkçe nasıl bizim ise Arapça da bizimdir. Anadilimiz ve resmi dilimiz birlikte bizi Türkiyeli yapan bütünün asli parçalardır. Bu konuda okullara ve öğrenci velilerine gereken destek ve yardımı yapınız. Seçmeli Arapça dersimizin çeşitli küçük kaygılarla okullarda yok sayılmasına, boğulmasına hep birlikte engel olalım.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol