Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Savaşlar milyonlarca insanı etkiliyor

Yayınlanma Tarihi : 31.08.2016 00:00 Bu haber 832 defa okundu

CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Savaşlar milyonlarca insanı etkiliyor

Gönenç, yayınladığı mesajda, şunları kaydetti:

“Barış, birbirinden farklı kimliklerin, grupların, toplumsal birimlerin ve ulusların en uyumlu biçimde birlikte yaşamalarının, insan hak ve özgürlüklerine dayalı ortak değerler üzerinde farklılıklarını koruyarak ve zenginleştirerek gelişmelerinin, yoksulluk ve sefaletin giderilerek eşitliğe doğru atılan adımın adıdır.

Bütün insanlığa yönelik olumsuz sonuçları olan savaşlar, tarih boyunca olduğu gibi bugün de kapitalist sistemin devamı için egemenlerin çıkarları doğrultusunda her geçen gün yeni yeni ölümleri ve yıkımları beraberinde getirmektedir. Bugün başta komşumuz Suriye’de olmak üzere bölgesel düzeyde yoğunla­şan savaşlara tanık oluyoruz. Farklı yoğunluk ve genişlikte süren bu savaşlar dünyanın hemen her bölgesinde milyonlarca insanı etkiliyor. Milyonlarca asker elleri tetikte, sıcak bir savaşın içine girmeye hazırlanıyor ve milyarlarca dolarlık ciro yapan silah fabrikaları gece gündüz demeden çalıştırılıyor. Bütün bunların yanı sıra savaşların insanlar üzerindeki sosyo-ekonomik tahribatları gittikçe artmakta,  savaşlar esnasında yaşanan dramlara her gün tanık olunmakta, mülteci sıfatı taşıyıp savaş ve yıkımlardan kaçan insan toplulukları ülkeleri zor durumda bırakmakta ve bu olgular her yönüyle insanlığa kara bir leke olarak geçmektedir.

Bütün bu gelişmeleri göz önünde bulundurursak Türkiye’nin ihtiyacı, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı tam bir iç ve dış barıştır. Gerçek bir barış, ortak aklın yaygın bir ulusal uzlaşı içinde oluşturacağı birlik ve beraberlik ile sağlanır. CHP, toplumsal barışı hayata geçirebilecek bir partidir. Yurtta ve dünyada barışı gerçekleştirebilmek, birlikte yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve insanlık paydası altında savaşsız-sömürüsüz bir dünya için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol