Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Savaş kazandırmaz barış kaybettirmez

Yayınlanma Tarihi : 29.06.2016 00:00 Bu haber 1277 defa okundu

Antakya’da yüzyıllardır geleneksel olarak kutlanan St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da St. Pierre Kilisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Savaş kazandırmaz barış kaybettirmez

Törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vatikan'nın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Adıyaman Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levan Zekiyan, Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efrem El Maluli, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya’da bulunan diğer din adamları ve Hristiyan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Başkan Savaş, “Dünyanın bugün barışa ihtiyacı var. Savaş’ın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz” dedi.

HURİGİL: TÜM DÜNYADA BARIŞ HAKİM OLSUN

Tören öncesi konuşan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, “St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı her yıl 29 Haziran tarihinde kutluyoruz. Bizler burada Aziz Pavlus ve Petrus’u anıyoruz. Dünyaya barış mesajları veriyoruz. Hristiyanlık kelimesi bilindiği üzere tüm dünyaya buradan yayıldı. Umuyoruz bu bayram vesilesiyle tüm dünyada barış ve huzur hakim olur” dedi.

Töreni Ermeni Katolik Başpiskoposu Levan Zekiyan yönetti.

Tören Saygı duruşu be İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra çocuk ve yetişkinlerden oluşan koro Yücelerdeki Rabbim ilahisini okudu.

Daha sonra Vatikan'nın Ankara Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell kürsüye gelerek yaptığı konuşmada Pavlus ve Petrus’un hayatından kesitler anlatarak tüm dünyaya barış çağrısı yaptı. Suriye’deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan Selina isimli küçük kız barış duasını okudu.

SAVAŞ: BİRBİRİMİZE KENETLENİRSEK ACILARI AZALTIRIZ

Son olarak konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise konuşmasında, “Bugün Hristiyan dünyası için önemli bir gün. Bu mekan da Hristiyan alemi için çok önemlidir. Antakya geçmişten bugüne 3 semavi dine mensup insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı kenttir. Bu coğrafya bu vesileyle insan kalitesi yönünden oldukça zengindir. Zaman acılar yaşıyoruz ancak birbirimize kenetlenirsek acıları azaltabiliriz. Bizler hepimiz barış için dua edelim. Tüm Hristiyan kardeşlerimizin bayramlarını kutluyorum” dedi.

Tören okunan ilahiler ve dualarla sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol