Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Şaşmaz’dan Öntürk’e ‘adil Ol’ çağrısı!

Yayınlanma Tarihi : 27.06.2024 08:17 Bu haber 69 defa okundu

Hatayspor yönetimine talip olan Mehmet Şaşmaz, kongre öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntkürk’e adil olması çağrısında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Şaşmaz’dan Öntürk’e ‘adil Ol’ çağrısı!

Şaşmaz, düzenlediği basın toplantısında, HBB Başkanı Öntürk’ün Hatay’ın işleriyle ilgilenmesini, Hatayspor’a liste yapmaktan vazgeçmesini istedi.

Hatayspor sevdalısı olduklarını ve 23 arkadaşıyla Bordo-Beyazlı kulübe hizmet için yola çıktıklarını anlatan Şaşmaz, “Hatayspor’u yönetmek bizim işimiz. Heyecanımızla, motivasyonumuzla, bilgi ve becerimizle bu kulübü en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz. Bize engel olmasınlar” dedi.

Öntürk’ün Hatayspor kongre öncesi 250 kişiyi kulübe yeni üye yaptırarak, seçime gölge düşürmekle suçlayan Şaşmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Mehmet Öntürk’e buradan sesleniyorum; adil ol, tarafsız ol. Hatay seni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti, memlekette yapılacak çok iş var, sen onlarla uğraş. Hatayspor’a liste hazırlamakla zamanını boşa harcama. Sen Hatay’ı yönet, Hatay’ın sorunlarıyla ilgilen. Bu iş senin uzmanlık alanın değil. Bırak bu kulübü ehil insanlar yönetsin. Seçime müdahil olma, yeni üye yaparak, tarafsızlığını yitirme. Bu adil değil, etik değil. Benim karşıma kim çıkarsa çıksın ben adayım. Recep Atakaş da çıksa, sende çıksan adayım. Bir oy alacağımı bilsem dahi aday olacağım. Biz projelerimizle adayız. Hatayspor’u 5 yıl yönetecek projelerimizi kongrede açıklayacağız. HBB’den bir lira destek istemiyoruz.”

HBB Başkanı Öntürk’e ‘hodri meydan’ diyen Şaşmaz, “Bir haftadır randevu istedim, halen yanıt alamadım. Senin amacın nedir? Ama ben senin amacını biliyorum. Gerekirse bunları da açıklarım. Sen Hatay’a hizmet et, neden bu kadar ısrarla Hatayspor’u istiyorsun? Hatay’da bu kadar sorun varken? Neden Hatayspor? Kırıkhan’dan 200 kişiyi kulübe üye yapmak doğru değil. Hatay’ın 15 ilçesi var, diğer ilçelerimizden neden üye yapmıyorsun da Kırıkhan’dan üye yapıyorsun. Hatay Kırıkhan’dan büyüktür. Biz geldiğimizde Hatay’ın tüm ilçelerini kucaklayacağız” dedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ

Şaşmaz, Hatayspor’un karar defterinin saklı tutularak, istedikleri gibi oynama yapıldığını ileri sürerek, “Oyuncu satılıyor, yeni hoca ve oyuncularla anlaşmalar yapılıyor, bu etik mi? Göreve bizim geldiğimizde bu oyuncu ve hocalarla çalışmak zorunda mıyız? Bizim de kendimize göre plan ve programlarımız var, dayatmayla olur mu bu işler? Yaptıkları usulsüzlükleri bizim kabul etmemiz mümkün değil, savcılığı şikâyette bulunacağız. Ayrıca savcılarımızı Hatayspor karar defterini incelemeye çağırıyorum” diye konuştu.

Hatayspor yönetimine talip olan Mehmet Şaşmaz, yönetim kurulu listesinde Türkiye’nin ve Hatay’ın saygın isimler yer aldığına dikkat çekerek, “Sayın Öntürk’ün desteğine ihtiyacım yok. Benim kadromda Türkiye’de ve yurt dışında isim yapmış holdingler, büyük şirketler, ünlü iş insanları var. Yönetim kurulumuzun, transfer politikası ve projeleri hazır. Öntürk’e önümüzü açmasını, engel olmamasını istiyoruz. Sen Hatay’ı yönet, Hatay’ın sorunları çöz. Eski yöneticilerin yaptığı usulsüz harcamaların hesabını sor, ama biz geldiğimiz de hesabını soracağız. Göreve geldiğimizde şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz, hesap vereceğiz ve gizli-saklı hiçbir şey yapmayacağız. Her şeyi kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde açıklayacağız” dedi.

Şaşmaz, son olarak da HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün randevu taleplerini yerine getirmediği takdirde Cumhurbaşkanına şikayette bulunacağını sözlerine ekledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol