Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağda 480 girişimciye ulaşılacak

Yayınlanma Tarihi : 29.07.2016 00:00 Bu haber 665 defa okundu

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle Girişimcilik kursu Samandağ Belediyesi eski meclis salonunda başlatıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağda 480 girişimciye ulaşılacak

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin ABİGEM Hatay İş Geliştirme Uzmanı İdil Siret Teoman tarafından Belediye Hizmet Binasında bulunan eski meclis salonda verileceği bildirildi.  Girişimcilik kursunun açılışını Samandağ Belediye Başkan Vekili İmren Aştah başlattı.

Aştah, kursun önemine değinerek katılımcıların eğitimin kurallarına uyması gerektiğini ifade etti. 

Başkan Vekili Aştah konuşmasının devamında şöyle dedi; 

“Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursunun 16.sını başlatmış bulunuyoruz. Bugüne kadar 480 kişiye KOSGEB Girişimcilik belgesi verdik. 480 girişimci, 480 işletme demek, 480 iş sahası demektir. Bu eğitimle birlikte 480 girişimciye ulaşmış olacağız. Bu girişimlerde KOSGEB sayesinde yeni çalışan, yeni iş alanları ve yeni ekmek kapıları açılmış olacaktır. Aş, iş demek, demokrasi ve hukuk demektir. İnsanların ekmek bulamadığı ve işsiz olduğu yerde demokrasiden ve insan hak ve hukukundan söz etmek mümkün değildir. Ülkemde işsizliğin en yüksek seviyelerde olduğu, ekonomik sıkıntıların en yüksek noktada olduğu böylesi bir dönemde Samandağlıya iş, aş sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Söz konusu girişimcilik kurslarının temelinde insanlarımızın iş sahibi,  aş sahibi olmaları ve Samandağ ekonomisine, ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Sizden beklentilerimiz kursu başarıyla bitirmeniz, sunulan teşviklerden yararlanmanızdır. Açmak istediğiniz ve hayalinizdeki işi gerçekleştirmeniz açısından önemli bir fırsat. Şimdiden sizlere başarılar diliyorum”

Eğitimin 30 girişimci adayının katılımıyla 5 gün süreceği kaydedildi. İş kurmak isteyen girişimci adaylarının uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonunda sunacakları projenin KOSGEB tarafından onaylanması halinde 50 bin liraya kadar hibe desteği, 100 bin liraya kadar da kredi desteği verilebileceği ifade edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol