Samandağ Belediyesi’nin katkılarıyla Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi tarafından "Diyabet ve Obezitenin Zararlarından Korunma Eğitimi" konulu konferans gerçekleşti.
Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Süleyman Nayman, İç Hastalıkları ve Hemodiyaliz Uzmanı Dr. İdris Emir, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Esra Okuyucu, Nefroloji Uzmanı Dr. Faruk Hilmi Turgut, Ortopedi Uzmanı Dr. Volkan Kızılkaya, Diyabetik Diyetisyen Meltem Emir, Fizyoterapist Haşim Yıldız ve Psikolog İbrahim Cengiz katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta açılış konuşmasını Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Süleyman Nayman yaptı.
Nayman yaptığı konuşmada; “Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi’nin öncülüğünde ve Samandağ Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlamış olduğumuz ve özverili doktorlarımızın çabaları ve emekleriyle sizlere sunmak üzere hazırladıkları "Diyabet ve Obezitenin Zararlarından Korunma” konferansına hepiniz hoş geldiniz. Amacımız diyabeti önlemek, geciktirmek yada var olan diyabetle arkadaş olarak yaşamayı öğretmek eğitmektir. Diyabetin en önemli tedavi basamağı eğitimdir. Dünyanın en iyi doktoruna da gitseniz eğer gerekli eğitimi almamışsanız kendinizi korumanız mümkün değildir. Kendini iyi eğiten bir diyabetli, diyabetli ailesi ve yakınları sorunsuz yaşayabilir. Önemli olan diyabet ekibi dediğimiz branş doktorlarımız, diyetisyenlerimiz, psikologlar, fizyoterapistler. Bunların hepsi bir arada sizleri eğittiği zaman eksiksiz olarak kendi kendinizi korumanız mümkündür. Peki diyabetin en önemli yapılacak etkinliklerle biz kendimizi nasıl koruyabiliriz. Her şeyden önce düzenli bir kan şekeri kontrolü sağlamak lazım. Çoğu zaman diyabetlilere soruyorum kan şekerinizi ölçüyorsunuz da ne yapıyorsunuz diye. Yükseldiğini veya düştüğünü görüyorum diyor. Oysa kan şekeri ölçmenin o kadar büyük bir önemi var ki. Şekerim neden yükseldi, neden düştü, acaba ne yedim ya da ne yaptım da bu oldu. Tedavi olurken de doktorlarımızın önerileri doğrultusunda eksiksiz ilaçlarımızı ne zaman alacağız, ne miktarda alacağız, bilmemiz lazım. insülin kullananlar en ufak bir hata yaparsa hayatlarına mal olabilir. Bizim amacımız halkımıza diyabet ile ilgili daha iyi bir eğitim vererek daha sağlıklı bir yaşamla hayat tarzlarını değiştirmelerini sağlamaktır. Yani, diyabet ne istiyor, onu ihmal ettiğimiz zaman o bize ihanet eder mi? Onun bize ihanet etmemesi için onun istediği şekilde davranmak zorundayız. Ona göre kendi hayat tarzımızı düzenleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Konferans sonunda Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Süleyman Nayman, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim ederek, katılımcılar ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.