Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağ da çarşı yeniden yapılyor

Yayınlanma Tarihi : 21.05.2016 00:00 Bu haber 825 defa okundu

Samandağ ilçesinin merkezinde bulunan vergi dairesinin eski yeri olarak bilinen binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi karara bağlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağ da çarşı yeniden yapılyor

Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan eski meclis salonunda bu konuyla ilgili yapılan toplantıya Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve binanın ortakları olan mülk sahibi vatandaşlar katıldı.

Yeni inşa edilecek binanın teknik ayrıntılarıyla ilgili mimar ve mühendisler tarafından bilglendirme yapıldıktan sonra Kaymakam Dr. Çelik ve Başkan Nehir birer konuşma yaptılar.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında, ”7-8 süren çalışmanın sonunda ortak bir karar çıkmayınca sizlerin bilgisi dahilinde üniversite ile görüşmeye karar verdik. Sağolsunlar onlar da bizleri kırmadılar. Böyle bir çalışma yaptılar. Bu iş belli bir olgunluğa ulaştı. Hukuken güçlü olacağımız doğru yolu izleyeceğimiz bir formülle ilerleyelim istiyoruz” dedi.

Toplantının devamında binanın inşaat sürecini takip etmek ve ilgili kararları almak üzere ve Yönetim Kurulu ve Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Belediye Başkanı Mithat Nehir getirilirken yönetim kurulu üyeliklerine Adem Abacı, Mehmet Işık, Süleyman Miççooğulları, Tahsin Miççooğulları, Adil Sakallı, Hüseyin Berber seçildi. Mevcut binanın elektrik ve su hizmetinin 20 Haziran da kesilerek tahliyesi ve yıkımının sağlanması kabul edildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol