Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağ belediye meclisi toplandı

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2017 00:00 Bu haber 660 defa okundu

Samandağ Belediye Meclisi aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere 2017 Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Hizmet Binası Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yönetiminde toplanan olan meclis yılın ilk toplantısında 11 maddeyi  görüşerek karara bağladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağ belediye meclisi toplandı

KOMİSYONLARIN SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİ

Hesap iş ve işlemleri ile ilgili denetim komisyona :Berna Kaplan,Dilek Süslü Asiırmak,Behcet Bolat,Şahiye Fırıncıoğulları,Filiz Çakmak seçildi.

Hukuk Komisyon Üyeliğine:Levent Fırıncı,Meltem Ahraz Nural,Sabit Yorgun,Fatma Terzi,Nebil Yüksek seçildi.

HUZUR HAKKI GÖRÜŞÜLDÜ

2016 yılı için meclis üyeleri ve ihtisas komisyon üyelerine toplantılara katıldıkları her gün için Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğinin günlük tutarının üçte biri oranında huzur hakkı ödenmesine ve ihtiyaç duyulması halinde kamu kuruluşlarından çalıştırılacak personele 1000, diğer uzman kişiler 2000 gösterge rakamının devlet memurlarına uygulanan aylık katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarın ödenmesi oy birliği kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL İLE İLGİLİ MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

5393 sayılı Belediye kanunun 49. Maddesine göre Tam Zamanlı, olarak çalışan 18 adet personelin 2017 yılında da tam zamanlı olarak çalıştırılmasını ve sözleşmeli personele T.C Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ nün 5393 Sayılı Kanun çerçevesinde çalıştırılacak  sözleşmeli Personellerin 2017 yılı için belirlenecek 657 sayılı kanuna göre net aylık tutar(taban ücret) üzerinden ücret ödenmesi oybirliğiyle kabul edildi.

FAZLA MESAİ ÜCRETİ GÖRÜŞÜLDÜ

Samandağ Belediyesinde görev yapan zabıta personeline 2017 yılında ödenecek fazla mesai ücretinin; 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde belirtilen Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri dışındaki Büyükşehirlerin belediye sınırları içerisindekiler için tespit edilecek brüt fazla mesai ücretinin  verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 5620 sayılı Kanun gereğince geçici statüde çalışan bir işçinin 2017 yılında 12 ay süre ile çalıştırılması oy birliğiyle kabul edildi.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Çocuk Bakımevi Yönergesinin görüşülüp oy birliğiyle kabul edildi.

İmar planı tadilatı dosyası imar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi 

MECLİSİN AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPMASI KARARLAŞTIRILDI

2017 yılında belediye meclisinin tatil yapacağı ay Ağustos olarak oy birliğiyle kabul edildi.

ŞUBAT OLAĞAN TOPLANTISI 3 ŞUBAT CUMA GÜNÜ

Belediye Meclisinin olağan toplantısının 3 Şubat Cuma Günü saat 10.00’da Belediye Hizmet Binası Toplantı salonunda gerçekleşmesine oy birliğiyle karar verildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol