Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağ Arsuz yolu ne zaman bitecek

Yayınlanma Tarihi : 09.02.2017 00:00 Bu haber 1014 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Samandağ-Arsuz karayolunu sordu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağ Arsuz yolu ne zaman bitecek

Ertem, soru önergesinde, şunları ifade etti:

“Yapımına 1994 yılında başlanılan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememiş olması bölgedeki turizmi ve turizm yatırımını olumsuz olarak etkilemektedir.

Dünyanın en uzun plajlarından birine sahip olan Samandağ plajının ve çok iyi plaj ve koylara sahip, doğal güzelliği ile muhteşem bir bölge olan Arsuz-Samandağ arasındaki bölgenin doğa ve kıyı turizmine kazandırılması açısından Arsuz- Samandağ arasındaki karayolunun önemi çok büyüktür. Bozulan Hatay ekonomisine ve azalan turizm gelirlerine katkı sağlaması amacıyla bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Samandağ plajı caretta caretta kaplumbağalarının üreme yeri olması münasebetiyle turizm açısından büyük öneme sahiptir.

Bu çerçevede; Yapımına 1994 yılında başlanan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememe sebebi nedir? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol