Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Saat uygulaması çözülecekti ne oldu

Yayınlanma Tarihi : 07.01.2017 00:00 Bu haber 707 defa okundu

Hatay ilinde vatandaşlar yaz saati uygulamasıyla ilgili olarak; diğer illerde yaşanan durumda olduğu gibi bazı okulların giriş çıkış saatlerinin değiştirildiğini fakat bazı okulların ise hala aynı saatte eğitim verdiğini belirttiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Saat uygulaması çözülecekti ne oldu

Bakanlar Kurulu'nca alınan bir kararla hayata geçen ileri saat uygulamasının devamına yönelik süreçte

Kararın Valiliklere bırakıldığı belirtilmişti. Bu süreç ardından Hatay Valiliği Gerekli Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazıldığını belirtti. Yapılan çalışmaların ardından saat uygulamasının çözüme kavuşturulacağı söylenirken konuyla ilgili olarak açıklama yapan veliler, bazı okullarda saatlerin değiştiğini diğerlerinin uygulamaya devam ettiğini dile getirdiler.

HER OKULUN EĞİTİM SAATİ FARKLI MI?

Yetkililerden açıklama bekleyen vatandaşlar, yaz saati uygulamasının bütün okullarda değiştirilip, değiştirilmediğini sorarak gerekli bilgilerin verilmesini talep ettiler. Her okulun eğitim saatinin farklı olup olmadığını merak eden vatandaşlar sorunlarına çare bulunmasını istedi.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bunun yanı sıra uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini açıklayan bakanlık yetkilileri, buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini söyledi.  Kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin şikâyetler artınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyu değerlendirme kararı aldı. Son 15-20 gündür bakanlığa günde ortalama 40-50 şikâyet geldiği, bu başvuruların derlendiği öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, şikâyetlerin değerlendirilmeye başlandığını, uygulamada sağlanan tasarruf miktarının da çıkarılacağını söylediler. Hürriyet'in aktardığına göre, yetkililer, konuyla ilgili uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini ve buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini kaydettiler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol