Hatay Mahalli Haber
MENÜ

RUHLAR GÜZELLİKLERLE BESLENDİ

Yayınlanma Tarihi : 25.02.2016 00:00 Bu haber 993 defa okundu

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Başkanı Tülin Erduran, Bozok Quartet müziği ile ruhların güzelliklerle beslendiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
RUHLAR GÜZELLİKLERLE BESLENDİ

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği tarafından özveriyle düzenlenen ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkemancılarından Tayfun Bozok, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1. Kemanı Derya Bozok, Başkent Üniversitesi Orkestrası viyola sanatçısı Ali Başeğmezler ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası şefi ve viyolonsel sanatçısı Münif Akalın’ın oluşturduğu Bozok Quartet’in Hatay Kültür Merkezinde verdiği konser izleyicilere çarpıcı duygular yaşattığı vurgulandı.

MÜZİK RUHLARIMIZI BESLİYOR

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Başkanı Tülin Erduran,  “Müziğin derin anlatımı zihnimizi berraklaştırıyor, ruhlarımızı güzelliklerle besliyor” ifadesinde bulundu.

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Başkanı Tülin Erduran açış konuşmasıyla başlayan konserde; Bozok Quartet klasik müziğin dev bestecilerinden Beethoven, Webern ve Shostakovich’in eserlerine yer vererek Oda Müziği yapmanın ciddiyetini  kanıtladığı vurgulandı.

Tülin Erduran, Sanatçıların yorumlarını olağanüstü yetenekleriyle sergilerken, Dörtlü’nün birinci kemanı Tayfun Bozok’un eserlere ve gündeme ilişkin açıklamaları izleyicilerin yüreklerine işlediğini ayrıca,  Konser sonundaki güçlü alkışlar, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol