Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ROTARY DÜNYA İNSANLARI ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR

Yayınlanma Tarihi : 10.12.2022 00:43 Bu haber 640 defa okundu

Rotary 2430. Bölge Guvernürü Emre Öztürk, önceki gün Antakya Rotary ve Defne Rotary Kulüplerinin konuğu olarak Hatay’a geldi.  Perşembe günü akşam Şehir Kulübü’nde buluştu, ardından da Hatay gazeteciler cemiyetinde  basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ROTARY DÜNYA İNSANLARI ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR

Rotary ile bir milyondan fazla insan bir araya geliyor

Antakya ve İskenderun Rotary ve Rotaract Kulüpleri adına konuşan Güvernör Emre Öztürk, basın mensuplarına açıklamasında, dünya geneli 1 milyon 400 bin üyeleri olduğunu, hayır kurumu olmadıklarını, insanlığın gelişimi ve barış için katkı veren bir kuruluş olduklarının altını çizdi. Öztürk, 1979’dan beri Pakistan ve Afganistan ağırlıklı olmak üzere, yılda 300 bin çocuğun “çocuk felci” nedeniyle hayatını kaybettiği süreçler yaşandığını da hatırlattı ve şöyle devam etti:

Hiçbir zorluğun aşılamaz olmadığına inanıyoruz

“Ülkemizde ve dünyanın çok sayıda ülkesinde, çocuk felcine karşı aşılama kampanyalarımızla, yüz binlerce çocuğun sağlıklı yaşamasına katkıda bulunduk. Pandemi sürecinde, özellikle son 2 yılda, ülkemizdeki çeşitli hastanelere 50 ventilatür, 5 ambulans, 30 küvöz bağışladık. Kadın kooperatiflerini destekledik. İkisi Antakya’da olmak üzere, 28 okula eğitim materyalleri desteğinde bulunduk. Çevre ve doğayı koruyucu projeler geliştirdik. Ağaçlandırmada, drone desteğiyle havadan tohum-gübre attık. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde bulunduk. Türkiye genelinde 1000 civarında öğrenciye burs sağladık.

İnsanlık için Bölgesel ve Küresel Çözümler Üretiyoruz

Hatay’da, yerel Kulüp Başkanları Özgür Ildır Öksüz ile Salih Çolakoğlu da MKÜ ile işbirliği içerisinde “Turizm-Gastronomi Projesi” geliştirdiklerini, meme kanserine karşı koruma amaçlı bilgilendirme gezileri yaptıklarını, ortaokul öğrencilerine bağışladıkları tarımsal aletle de organik ürün yetiştirmelerine vesile olduklarını, yine kültürel-sanatsal projeleri hayata geçirdiklerini" ifade ettiler.

Gerçekleşen basın açıklamasına 2430 Bölge Guvernörü Emre Öztürk, 2430 Bölge Guvernör Yardımcısı Nermin Tiftikçioğlu, Antakya-Defne Rotary Kulüp Başkanı Özgür Öksüz, Antakya Rotary Kulüp Başkanı Salih Çolakoğlu, Antakya Rotaract Kulüp Başkanı Dervişan Dönmez, 2430. Bölge Rotaract Temsilcisi Hakan Kunt ve 2430. Bölge Komite Başkanı Volkan Ekmekçi katıldı

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol