Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Romanya’da Türk Kültürünü Tanıttılar

Yayınlanma Tarihi : 13.07.2024 09:18 Bu haber 110 defa okundu

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı'nın Asociatia Sportiva Romiscare Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Erasmus+ "E+motion" adlı proje, Türkiye'den 7 katılımcının katılımıyla Romanya'nın Balan şehrinde gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Romanya’da Türk Kültürünü Tanıttılar

26 Haziran 2024 - 6 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen çalışma kapsamında ‘gençlik’ değişim programına Türkiye, Romanya, Letonya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan olmak üzere toplam 6 ülke katıldı. Katılımcılar, kendi gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağlayan metodları uygulamalı olarak öğrenmenin yanı sıra dijital becerilerini de geliştirdiler.Romanya’da Türk Kültürünü Tanıttılar

Belen’den projeye dahil olan ekip, Türk kültür gecesinde Türkiye’ye özgü yemekler, danslar ve müzikler eşliğinde Türk kültürünü diğer ülkelerden gelen katılımcılara tanıttı, kültürel zenginliği daha yakından keşfetme fırsatı sundular.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, bu tür uluslararası projelerin devam etmesinin önemini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol