Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Restore edilen Armutlu Cami dualarla açıldı

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2016 00:00 Bu haber 1034 defa okundu

Hayırsever bir işadamı tarafından restore edilen Armutlu Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Restore edilen Armutlu Cami dualarla açıldı

Açılışa Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun, Vali Yardımcıları Bilal Bozdemir, Bilal Ölmez, Hatay Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Turgay Aras, işadamları ile vatandaşlar katıldı.

MENGÜLLÜ: ARMUTLU CAMİ EN ESKİ CAMİLERDENDİR

Armutlu Cami Dernek Başkanı Süleyman Mengüllü, Armutlu Cami’nin 1960 yılında yapılan ve çok eski camilerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Mescidlerin Allaha dua edilen yerler olduğunu söyleyen Mengüllü ifadelerine şöyle devam etti, “Cammiler bizleri derleyen ve toparlayan yerlerdir. 1960 yılında yapılan camimizin restore edilmesinde katkısı olan Hatay Valisi Ercan Topaca’ya ve hayırsever işadamı Yakup Bozatlı’ya teşekkürlerimi sunuyorum”

BOZATLI: BU TÜR YERLER MİLLETİ AYAKTA TUTAN YERLERDİR

Hayırsever işadamı Yakup Bozatlı da, Camiler, fabrikalar ve okulların inşasının milletleri ayakta tutan yerler olduğunu söyledi.

SAVAŞ: VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA VE CAMİLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ta, ibadet yerlerinin kalplerin yumuşadığı ve şeytanın giremediği mekânlar olduğuna dikkat çekti.

Savaş, “Camiler bizleri birleştiren yerlerdir. Bu tür yerlerin restore edilmesinde gereken desteği vereceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza ve camilerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

TOPACA:  HAYIRSEVERLER OLDUKÇA ŞEHRİN SIRTI YERE GELMEZ

Hatay Valisi Ercan Topaca konuşmasında, Camiler insanların bir araya geldiği ve güzellikleri konuştuğu ihlaslı bir mekan olduğunu söyledi.
Vali Topaca, “Armutlu Camii eski yapı olduğu için elden geçmesi gerekiyordu. Biz de maddi bir kaygı içerisine girmeden plan ve projemizi hazırladık. Restorasyonun büyük bir kısmı hayırsever iş adamı Yakup Bozatlı tarafından karşılandı. Biliyoruz ki böyle iş adamları oldukça şehrin sırtı yere gelmez. Hayırseverleri çocuk okutmak, cami yapmak ve fakirlere el uzatmaya çağırıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza sahip çıkmazsak birileri gelip bunu istismar eder” dedi.

Topaca konuşmasının sonunda, “Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bizlere düşen görev kenetlenip bir arada durmaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TOPACA İLE BOZATLI’YA PLAKET

Armutlu Derneği tarafından hazırlanan plaketler Armutlu Derneği Başkanı Süleyman Mengüllü tarafından Vali Topaca ile hayırsever işadamı Yakup Bozatlı’ya teşekkür plaketi verildi

Armutlu Camii dualar eşliğinde Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından açıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol