Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Rekor iade Hatayda

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2016 00:00 Bu haber 751 defa okundu

Hatay’da 8 Eylül 2016 tarihinde açığa alınan 928 öğretmen görevine iade edildi. Öğretmenlerin haksız gerekçeyle görevinden alındığını belirten ve 3 aydır bu konuda büyük çaba harcayan, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen sorumlularıyla sık sık bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, iade kararından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Rekor iade Hatayda

Dudu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştüğünü belirterek, “Öğretmenlerin hepsinin görevine iade edildiğini ve eski görev yerlerinde göreve başlayacağını” kaydetti.

Dudu, 34’ü Eğitim-İş, çoğu Eğitim-Sen’li 1000’e yakın öğretmenin göreve iade edilmesinden duyduğu memnuniyeti aktarırken,“Soruşturmaların sona ermesi için de ayrı bir mücadeleyi yürüteceğiz. Bu konuda sık sık görüştüğümüz Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de gündeme getirdiğimiz konuları dikkate almasından duyduğumuz memnuniyeti aktarmak isterim” dedi.

Dudu, “Yıllarca kamuda hizmet eden ve büyük emekler vererek öğretmenlik yapan kesimleri, sorgulamadan ve savunma hakkı tanımadan bir gecede çıkardığı KHK’larla açığa alma haksızlığını Hatay’da önledik” dedi.

Dudu, en büyük göreve iadede Hatay’ın birinci olduğuna işaret etti.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol