Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Rejim değişikliğine izin vermeyeceğiz

Yayınlanma Tarihi : 30.12.2016 00:00 Bu haber 783 defa okundu

 “Başkanlık Sistemi” olarak bilinen düzenlemelerin görüşülmekte olduğu Anayasa Komisyonunda konuşan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı,  “direneceklerini ve rejim değişikliğine izin vermeyeceklerini” vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Rejim değişikliğine izin vermeyeceğiz

Anayasa değişiklik teklifinde yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmasıyla dikta rejiminin dayatılmak istendiğine vurgu yapan Yarayıcı, iktidarın sürekli olarak istikrar vurgusu yapmasını eleştirerek, şunları söyledi:

“Bombaların patladığı, şehit cenazelerinin geldiği, en büyük ekonomik krizlerin yaşandığı böyle bir dönemde başkanlık diye tutturmanın bir nedeni var elbette. Binlerce anne, baba bir daha evladına sarılamayacak. Cenazesi bir hafta sokakta kalan Taybet Ananın evlatları bir daha annelerine sarılamayacak. Gencecik yaşta evinde sabaha karşı dört buçuk gibi polisin girdiği ve polise sadece “Galoş giy” dediği için yarım metre mesafeden vurulan Dilek Doğan hayata gülümseyemeyecek; Berkin bir daha uçurtma uçurtamayacak, misket oynayamayacak.”

Cumhurbaşkanının yargılanmaması için her ayrıntının en ince detayına kadar düşünüldüğüne işaret eden Yarayıcı, “Hesap verme korkusunun ülkemizi felakete sürüklemesi için izin vermeyeceğiz. Bizde bu yürek attığı sürece direneceğiz. Rejim değişikliği yapmanıza izin vermeyeceğiz. Böyle biline” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol