Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Rahat bir nefes aldık

Yayınlanma Tarihi : 17.10.2016 00:00 Bu haber 632 defa okundu

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerini düzeltmesini memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Rahat bir nefes aldık

Kamacı, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“Ülkemiz ile Rusya aralarındaki husumeti sona erdirerek ilişkilerin tekrar düzelmesi ve normalleşme sürecine girmesine yönelik gelişmeleri fevkalade olumlu bulmaktayız. Bu yakınlaşma sürecinin Ülkemiz ve bölgemiz açısından önünün açık pruvasını neta olarak görmekteyiz. Bu yakınlaşma ile birlikte ilişkilerin geçmişte olduğundan daha fazla ileriye taşınacağının temennisi ve kanısındayız. 6 yıl gibi uzun bir süredir. Ülkemizin dolayısı ile İlimizin ticari hayatını sıfırın çok altına çeken ticaretin haricinde halkımızın psikolojik yapısını darmadağın eden savaş ve gerginliklerden sonra Rusya tarafından yapılan Türkiye’den yaş meyve sebze ticaretinin serbest bırakıldığı yönündeki açıklamalar ile birlikte halk rahat bir nefes almaya başlamıştır.

Halkımızda karamsarlık, yarınından şüphe eden, tedirgin, borçlu, hacizli, ne olacağını tahmin edemeyen bir sendromdan çıkılıp umut edilebilir bir duruma doğru gidilmeye başlandığının işaretlerini görmeye başladık. Türkiye Rusya yakınlaşmasının en önemli bölümü başta Suriye olmak üzere Bölgemizde üretilen ve yaşatılan savaşlar ile vahşetlerin de çok yakın bir süre zarfında biteceğinin işaretlerini de vermiş bulunmaktadır.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol