Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Pusula Akademi öğrencileri Mimarlık Ofisini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi : 23.12.2022 21:57 Bu haber 287 defa okundu

Özel Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi Temsili Staj Programı kapsamında mimarlık hedefleyen öğrenciler ile birlikte Bus&Bus Mimarlık ofisini ziyaret etti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Pusula Akademi öğrencileri Mimarlık Ofisini Ziyaret Etti

Özel Pusula Akademi Koleji Anadolu Lisesi yönetimi, Mesleki deneyimlerini keyifli bir sohbet eşliğinde öğrencilere aktarmanın yanında mimarlık mesleğinin geleceğinin Metaverse mimarlığı ile farklı bir noktaya ulaşabileceğine dikkat çeken Mimar Buse Ceren Gül, Mimar Ayşa Ateş’e ve Restoratör Saadet Barut’a teşekkür etti.

Öğrencilerin mimarlığın üniversite müfredatı, alt dalları hakkında bilgilendirildiği programda sıklıkla mevzu bahis olan iç mimar ve mimar arasındaki farklılıklardan da bahsedildi. 

Öğrencilere mimarlık mesleğinin istihdam olanakları, yurt içi çalışma alanları ve yurt dışı istihdam olanakları ile ilgili de çok kıymetli bilgiler paylaşan Mimar Gül, yabancı dilin bir mimar için ne kadar önemli olduğunun altını kendi tecrübelerinden yaşanmış örnekler aktararak çizdi. 

Çoğunlukla mimarlık altyapısı olmayan kişilerin kodladığı Metaverse'ün mimarların katkılarıyla gelecekte çok daha gerçekçi bir alternatif evrene dönüşebileceğine dair görüşünün heyecan yarattığına değinildi. 

Öğrencilerin mimarlıkla ilgili sorularını yanıtlayarak, çok keyifli bir sohbet eşliğinde öğrencilerin mimarlık kariyerlerinde farklı vizyonlar oluşturabileceklerine dikkat çeken Mimar Buse Ceren Gül, Mimar Ayşa Ateş ve ve Restoratör Saadet Barut’a Pusula Akademi Ailesi teşekkür etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol