Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Promosyon Ihalelerinin Sonuçlarını Kabul Etmiyoruz

Yayınlanma Tarihi : 05.02.2023 08:27 Bu haber 251 defa okundu

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-DER) Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, Antakya ve Defne ilçelerindeki promosyon ihalelerinin sonuçları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Promosyon Ihalelerinin Sonuçlarını Kabul Etmiyoruz

Sendikası adına basın açıklamasında bulunan Ezer, “Hatay’da promosyon Sırasıyla önce Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve daha sonra Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi üzerinden promosyon anlaşması imzalanmıştı. O dönemlerde Antakya İlçesinde yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen ve Defne İlçesinde yetkili olan sendika Eğitim Sen promosyon miktarını memnuniyet verici olduğunu söyleyip imzalamışlardı. Ülkede ekonomik dalgalanmalar söz konusu iken ve ekonomik kriz kendini net biçimde göstermişken promosyona imza atanlar sendika kazanımı şeklinde açıklamalar yapsalar da daha sonra promosyon ihalesini alan bankadan iyileştirme yapmak istediler.

Birçok ilde promosyonların iptali konuşulurken Hatay’da konunun muhatabı olması gereken İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yetkili sendikalar uzun süre sessizliği tercih etmişlerdi. Tek taraflı feshedilen promosyonlar için Antakya ve Defne ilçesinde yeni promosyon ihalesi yapılmıştır. İki ihale başlangıç miktarı olan 20.000 TL’yi bulmamıştır. Gelinen noktada bir yandan tek taraflı fesih varken bir yandan da ihale şartlarını bile karşılamayan bir promosyon süreci yaşanmıştır. Bu durum promosyon için görüşmeler yapıyoruz diyen 4 sendikanın öngörüsüzlüğüdür. Bu sendikalar önce promosyonda kazanımlarımız olacak dediler sonra ocak ayına bekleyelim dediler sonuçta üyelerinin tüm beklentileri boşuna çıkardılar ve beklentiye soktukları tüm eğitim emekçilerini hayal kırıklığına uğrattılar. Bu işlerin resim çekmekle demeç vermekle olmadığını promosyon öncesi ve sonrası çalışmalarla olacağını, eğitim emekçileriyle beraber yürünecek eylemlerle olacağını öğrenmiş oldular.

TÖB SEN olarak bu sonucu yeterli bulmadığımızı belirtmek isteriz. Bankalar Eğitim Emekçilerini mağdur etmemeli hakkımız olan gerçek promosyon rakamlarını vermelidir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol