Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Tarsus Belgeselinin Prömiyeri Coşkulu Geçti

Yayınlanma Tarihi : 27.09.2024 06:45 Bu haber 45 defa okundu

Belgesel alanında dünyaca tanınmış Türk akademisyen ve belgesel yönetmeni olan Prof. Dr. Sedat Cereci'nin Tarsus konulu Yedi Katlı Şehir adlı belgeselinin Türkiye prömiyeri Tarsus'ta kalabalık bir katılımla gerçekleşti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Tarsus Belgeselinin Prömiyeri Coşkulu Geçti

Tarsus'un tarih ve kültürünü konu edinen ve Tarsus'un ileri gelen isimleri Osman Homurlu, Uğur Pişmanlık, Kamile Yedican, Neriman Beslem, Mehmet Eroğlu gibi isimlerin görüşleriyle oluşan belgeselde Tarsus'un en belirgin kültürel özelliklerinin vurgulandığı belirtildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Tarsus Belgeselinin Prömiyeri Coşkulu Geçti

Prof.Dr. Osman Biçer, Prof. Dr. Durmuş Öztürk, Öğr. Gör. Neriman Beslem, Osman Homurlu, Uğur Pişmanlık gibi isimlerin yapım ekibinde yer aldığı belgeselin TADEKA salonunda yapılan gösteriminin ardından yönetmen Prof. Dr. Sedat Cereci'yle belgeselin analizinin yapıldığı bildirildi. 

Prof. Dr. Sedat Cereci'nin Antakya, Mersin, Çamlıyayla konulu şehir belgesellerinin devamı olan belgeselde Tarsus'un bilinmeyen özellikleri ve önemli kişiliklerinin de söz konusu edildiği dile getirildi. 

Tarsus, Mersin, Hatay, Ankara, İstanbul, Karabük gibi illerden yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösterimde Tarsus'un tarihsel ve kültürel değerinin tartışıldığı vurgulandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol