Hatay Mahalli Haber
MENÜ

POTANSİYELİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 00:00 Bu haber 869 defa okundu

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe İyi Tarım Uygulamaları konulu projenin tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nde bir araya gelen Hatay Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi elde olan tarım alanlarında tarımsal potansiyeli arttırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
POTANSİYELİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ndeki toplantıya İl Müdürü Tüfekçi’nin yanı sıra Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri ile basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Tüfekçi konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Hatay her mevsim tarım faaliyetlerine uygundur. Bizler de bu potansiyeli göz önünde bulundurarak yılın 12 ayı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amik ovasında ve pek çok bölgede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dörtyol ve Erzin’de narenciye, Altınözü’nde zeytin, Amik Ovası’nda pamuk, mısır, buğday ve havuç ile kapama meyve bahçeleri de denilen kabuklu meyvelerin üretimi yoğunluk kazanmaktadır. Mevcut tarım alanlarında potansiyelin artması için çalışıyoruz. Birim alandan en fazla ürünü nasıl elde ederiz bunun için çalışıyoruz.”

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİNDE DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR

Hatay’ın Tıbbi ve Aromatik bitkiler açısından oldukça verimli bir il olduğunun altını çizen Tüfekçi açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü, “Bundan dolayı da biz bir eylem planı hazırladık. Bakanlığımızdan da bu konuda destek almaktayız. Diğer illerle ve ülkelerle de koordineli şekilde çalışmaktayız. AB hibe programlarından da en fazla yararlanmak için girişimlerimiz sürüyor. Erasmus kapsamında 2 projemizi yolladık. İlki Dörtyol’da arıcılık projesi, ikincisi de Tıbbi ve Aromatik Bitkilerle İyi Tarım Uygulamalarıdır. İkisi de kabul edildi. Çek Cumhuriyeti’ne de bu kapsamda bir gezi planladık. Toplumda farkındalık yaratmak adına da bugün siz değerli basın mensuplarıyla bir araya geldik.

Hassa’da 8000adet adaçayı fidesi dağıttık. Lavanta bitkisi üretiminde de çiftçiye desteklerimiz sürüyor. 3 çiftçide safran bitkisi üretimi için destek olduk ve başarılı sonuçlar elde ettik. Yayladağı’nda sumak bitkisi için de çalışmalarımız sürüyor. Genç çiftçi projesinde de çalışmalarımızı tüm hızıyla sürüyor. Gençleri ne kadar köylerde tutarsak tarımsal potansiyelimiz de o derecede artacaktır. Çiftçilerimizden gelen projeleri de değerlendiriyoruz. Şimdiye kadar 21 bin çiftçimize 142 Milyon TL destekleme verdik. Umuyorum Hatay’da tarımla ilgili çalışmalarımızda istenilen sonuçları alacağız.”

Tüfekçi açıklamalarının ardından Hatay’da tarım ile ilgili rakamsal verileri basın mensuplarıyla paylaştı. Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantı Tüfekçi tarafından soruların cevaplanmasıyla sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol