Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Otizmli sporcu Furkan Türkiye birincisi oldu

Yayınlanma Tarihi : 31.05.2016 00:00 Bu haber 894 defa okundu

Kurulduğu günden bu yana başarısıyla öne çıkan ve spor müsabakalarında aldığı kupa ve madalyalarla tüm dikkatleri üzerine çeken Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü, Adana’da yapılan Türkiye Atletizm Şampiyonasından dereceyle döndü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Otizmli sporcu Furkan Türkiye birincisi oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda, Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübünün otizmli sporcusu Furkan Çamkerten, 3 bin metre koşuda Türkiye birincisi, cirit atmada ise Türkiye ikincisi oldu. Henüz 20 yaşında olan ve otizmli olduğu halde büyük bir başarıya imza atan Çamkerten, müsabaka sonunda büyük alkış aldı. Şampiyonada, 1 Altın madalya ve 1 gümüş madalya kazanan Furkan Çamkerten, madalyalarını eski futbolcu Tanju Çolak ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkanı Birol Aydın’dan aldı. Müsabakada iyi bir derece yakalayan Çamkerten, önümüzdeki günlerde yapılacak değerlendirmeler ile milli sporcu olmaya yakın adaylardan biri konumuna geldi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Sara Gök, spor kulübü olarak amaçlarının her dalda başarıya ulaşmak olduğunu dile getirdi. Özel sporcuların engelli bireyler oldukları halde, yoğun bir çalışma ile her daim başarıya ulaşabileceklerini kanıtladıklarını söyleyen Gök, alınan başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol