Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ormanlık Alanda Kurulan Malik Hanenin Tapusu Iptal Edildi

Yayınlanma Tarihi : 07.09.2024 08:46 Bu haber 69 defa okundu

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Gülderen Mahallesinde, Malik hanesini büyütmek için orman alanı işgal eden şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ormanlık Alanda Kurulan Malik Hanenin Tapusu Iptal Edildi

“Bu gücü nereden aldığı” merak edilirken, mahkeme kararıyla işgal ettiği alanın tapusu iptal edildi.Ormanlık Alanda Kurulan Malik Hanenin Tapusu Iptal Edildi

Edinilen bilgilere göre, kentin tanınmış müteahhitlerinden J.B’nin Hatay ili Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi, Arıkbaşı Mevkindeki arsasının dışına çıkarak, ormanlık alanı işgal ettiği belirlendi.Ormanlık Alanda Kurulan Malik Hanenin Tapusu Iptal Edildi

Ormanlık alanı işgal ederek ormanlık alanda bulunan orman örtüsünü kepçe yardımıyla kaldırarak arazinin etrafını taş duvarlar ve tel çitlerle çevirdiği.

Gülderen’deki muhteşem manzaralı villasını ormanlık alanı da işgal ederek büyütülen yerin bu tutumuna yetkililer tarafından göz yumulduğu ileri sürüldü.

Çevre sakinlerinin şikayeti üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devreye girdiği öğrenildi.

“Bu kadar da olmaz” dedirten bir orman işgaline sahne olunan bölgede konuya çevreciler de tepki gösterdi.

Yaşanan tepkiler ve şikayetler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ormanlık alanı izinsiz işgal eden ve düzenleme yapan şahıs hakkında dava açıldı.

İşgal altındaki ormanlık alanın tabusu iptal edilerek Milli Emlak’a devredildi.

ORMAN İŞGALİNE KİMLER GÖZ YUMDU!

Çevreciler, ormanlık alanı işgal eden şahsın bu gücü kimden aldığını ve kimlerin göz yumduğunu merak ederek, tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Bu insan siyasilerden aldığı güçle ancak böyle bir suç işleyebilir.  Çünkü günümüzde maalesef siyasiler seçimi kazanma uğruna her şeye göz yumar hale geldi. Halk arasında yalnızca ormanların yakılması, ağaçların kesilmesi gibi ormana ve ağaçlara zarar verici eylemlerin suç olarak kabul edildiği bilinse de suç sayılan eylemler bunlardan ibaret değildir. Ormanların işgal edilmesi daha büyük bir suçtur. Bu suçu işleyenlerde en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Nefes alabileceğimiz alanlara göz dikenlerin bu tavrına göz yumanları da kınıyoruz.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol