Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Okullarda Tadilat Bitmeden Eğitim Ve öğretim Başlatıldı

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2023 09:50 Bu haber 245 defa okundu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş ile Hatay’da okulların tadilatı bitmeden açıldığını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Okullarda Tadilat Bitmeden Eğitim Ve öğretim Başlatıldı

Özgür Tıraş, yaptığı açıklamada, depremin üzerinden yedi ay geçti ama Hatay’da ‘normal’ hayata geçilmediğini, böyle bir ortamda eğitimin nasıl olacağının altını çizdi.

Okulların çoğunda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamının hazır olmadığına dikkat çeken Özgür Tıraş, "Eğitim emekçilerinin barınma problemi devam ediyor. Hepimize evlerimizi sormuşlardı. Aylar önceden konteyner kent oluşturulacaktı. Konteyner kent oluşturuldu ama öğretmenlerimiz orada kalamıyor. Okullar açıldığı için öğretmenler çoluk çocuklarıyla geldi. Kalacak yerleri yok ortada kaldılar. Defne Çekmece’de Yüksel Kemal Okulu’nda şu an su yok. Tadilat hâlâ devam ediyor. Okulda su yok ama eğitim başladı. 

Antakya’da 190 civarı okul binası vardı yarısı kullanılacak durumda değil. Geriye kalan binalar eşleştiriliyor. Bir okul sabahçı, bir okul öğlenci. Antakya’da 50’nin üzerinde konteyner kent var. Bunların üçte birinde şu an konteyner okullar hazır. Defne’de yıkım, Antakya ilçesine göre daha az olduğu için sadece Yılmaz Nurlu Okulu konteyner okulda eğitim verecek. Öbür okullar birbiriyle eşleştirildi. Şehir merkezinde 3 tane sağlam okul valilik, emniyet olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol