Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Öğretmenlik Meslek Kanunu Adına Yakışır Olmalı

Yayınlanma Tarihi : 08.10.2022 12:18 Bu haber 284 defa okundu

Türk Eğitim-Sen İskenderun İlçe Başkanı Yavuz Selim Yanık, 2022-2023 eğitim öğretim yılının tüm eğitim çalışanları için umutsuz, mutsuz ve huzursuz bir şekilde başladığını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Öğretmenlik Meslek Kanunu Adına Yakışır Olmalı

Yanık, gerçekleştirdikleri eylem öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türk Eğitim Sen olarak, yeni yasama yılında TBMM'ye, siyasi partilerimize ve milletvekillerimize çağrıda bulunuyor; başta kariyer planlamasının hizmet yılı esasına göre yapılması olmak üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun içeriğinin adına yakışır şekilde zenginleştirilmesi amacı doğrultusunda ivedilikle adım atmaya davet ediyoruz.

Liyakat ve ehliyeti esas alan bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir. Öğretmenlerin her türlü istihdam, özlük, ödeme, disiplin, terfi, izin, atama iş ve işlemleri meslek kanunu içinde olmalıdır. Başarıyı esas alan ve teşvik eden objektif bir ödül sistemi hayata geçirilmelidir. Ek ders ücretleri yüzde 100 artırılarak, öğretmelerin rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Çalışanların vergi dilimi yüzde 15'e sabitlenmelidir. Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanların aylık karşılığı ve isteğe bağlı ek ders ücreti karşılığında derse girme zorunluluğu kaldırılmalıdır. Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenmelidir.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol