Samandağ Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Doğaka’ya teknik destek, kapsamında sunulan ve destek almaya hak kazanan proje başarıyla gerçekleşti. Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz bakımevinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Kurnaz tarafından öğretmenlere verilen eğitimin son gününde Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir kreşi ziyaret etti. Kreş ve Gündüz Bakımevi Okul öncesi Öğretmenleri bu eğitimden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, en iyisini yapmak için Samandağ Belediyesi olarak bir çaba içinde olduklarını dile getirdiler. Kreş ve gündüz bakımevinde eğitim gören çocukların en iyi eğitimi alması için, yenilikçi, çağdaş, ilgi ve sevgiye dayalı bir anlayışla çalışmaların sürdüğünü belirttiler.
DOĞAKA, 2017 teknik destek programı kapsamında Samandağ Belediyesi Çocuk Bakımevi'nde bulunan öğretmenlere verilen eğitim başarıyla tamamlandı. Başkan Nehir Çocuk Bakımevini Ziyaret ederek eğitimle ilgili Yrd.Doç.Dr. Ahmet Kurnaz'dan bilgi aldı.Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı,Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Fİkret Özçelik ve Doğaka Yetkilileri Başkan Nehir’in Ziyaretinde hazır bulundu.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Kurnaz:”Samandağ Belediyesine ait çocuk bakım evinin öğretmenleri ile birlikte okul öncesi eğitimi güçlendirmek adına bir proje uygulaması yürütüyoruz. Bu proje DOĞAKA destekli bir proje. Burada arkadaşlarımıza okul öncesi dönemde özellikle 3 – 6 yaş grubu arasındaki öğrencilerin gelişim özellikleri, bu gelişim özelliklerinin öğrenci eğitimine yansıması, öğretim etkinlikleri sırasında kullanılması, öğretim materyallerinin geliştirilmesi, becerilerinin geliştirecek eğitim etkinlikleri yürütüyoruz. Aynı zamanda öğretmenlerimize, öğrencilerimizin zihinsel gelişim becerilerini destekleyecek etkinlikler, materyaller ve yöntemlerin öğretimi üzerinde faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda 5 katılımcı arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız; 0 – 2 yaş, 3 – 4 yaş ve 4 – 5 yaş grubu öğrencilerin öğretim etkinliklerini yürütüyorlar. Burada öğrendikleri bilgi ve becerini sınıflarına transfer etme yönünde becerilerini geliştiriyorlar. Proje sırasında sınıflarda kullanılan öğretim yöntemleri, materyaller, uygulamalar ile ilgili aynı zamanda öğrencilerin gelişimleri, öğrencilerde rastlanılan davranış bozuklukları ve bu davranış bozukluklarının giderilmesi ile ilgili öğretim etkinliklerinin nasıl yürütüleceği ile ilgili eğitimler yapıyoruz. Bu arada özel eğitime muhtaç çocuklarımız var ki bu bağlamda zihinsel yetersizliği olan özellikle konuşma, dil ve işitme sorunu olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın öğretim etkinliklerinde neler yapılabileceği, veliler ile iletişimi, velileri ile birlikte yapılacak çalışmalar, velilerin bireysel olarak yapacağı çalışmalar ile ilgili konularda da eğitim etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Eğitim 6 günlük bir süreyi kapsıyor, yaklaşık 40 saat kadar olacak. Aynı zamanda sabahleyin yaklaşık 09:30’dan 17:30’a kadar kurumun genel işleyişi, kurumdaki genel yapı, kurumu güçlendirme adına yapılabilecek faaliyetler adına da tespitler yürütüyoruz.”dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Sutaşı mahallesinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışma belediyemiz açısından bir başlangıç oldu.Dezavantajlı bölgelerde bu çalışmayı başlattık.Okul öncesi eğitimden faydalanamayacak durumda olan ailelere böyle bir hizmet sunarak, geleceğimizin temsilcileri ,en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın kişisel gelişimlerine bir katkı sunmayı hedefledik.İyi bir eğitim alan bireylerin gelecekte aydınlık yarınlarımıza ışık tutacağına inanıyoruz.Bu açıdan bu çalışmayı önemsiyoruz ve destekliyoruz. “dedi.