Hatay Mahalli Haber
MENÜ

OBEZ HASTA’YA BAŞARILI MÜDAHALE

Yayınlanma Tarihi : 20.03.2016 00:00 Bu haber 920 defa okundu

Aşırı şişman (Süper Obez) hastaya başarılı bir Laparaskopik Obezite + Mide Fıtığı ameliyatı yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
OBEZ HASTA’YA BAŞARILI MÜDAHALE

 

Doğu Akdeniz Hastanesi Obezite Cerrahisi & Metabolik (Diyabet) Cerrahi & Reflü Cerrahisi ve Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özdemir Antakya’nın Karaali Mahallesi’nde ikamet eden aşırı Obezite de denilen süper obez hastası olan Gülhan Oktay’a başarılı bir müdahale yaptıklarını belirtti.

4 gün önce Doğu Akdeniz Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyat hakkında hasta Gülhan Oktay ile birlikte bilgi veren Doktor Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Obezite insan sağlığını bozan çağımızın en ciddi hastalığı olarak sayılmaktadır. Tip 2 diyabet (şeker hastalığı), karaciğer yağlanması, kolesterol yükselmesi ve hipertansiyon ile karakterize ‘Metabolik Sendrom’un en büyük sebebidir. Bunun dışında kalp-damar hastalıkları, hormon bozukluğu, hareket kısıtlılığı, çabuk yorulma, uyku apnesi, sosyal adaptasyon problemleri gibi daha çok sayıda hastalığa ve rahatsızlığa neden olmaktadır.

Erken dönemde obezite tedavisinin yapılması ile birlikte sözü edilen bu hastalıklar %90-95’e yakın oranda iyileşmektedir.

Hastamız Gülhan Hanım bize geldiğinde 161 kg. ve Vücut Kitle İndeksi=61.5 idi. ( Normal bir insan VKI=20-25, Morbid Obez VKI=40, Süper obez VKİ=55 ve üstü ). Hasta bu haliyle ‘Süper Obez’ olarak değerlendirilen klasmanda idi. Hastamıza 4 gün önce Laparaskopik Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide ameliyatı) ve reflü için Mide Fıtığı ameliyatı aynı seansta birlikte yapıldı. Ameliyat sonrası kısa sürede toparladı. Bu durumu da basınla dolayısıyla halk ile paylaşmak istedik.”

GÜLHAN OKTAY: AMELİYATTAN SONRA ÇOK İYİYİM

 Hasta Gülhan Oktay ise yaptığı açıklamalarda, “1 yıldan beri bu rahatsızlığım vardı. Bir süre sonra ameliyat olmak için Doğu Akdeniz Hastanesi’ne başvurdum. Ameliyatımı oldum. Şu an çok iyiyim. Umuyorum tam düzelmeyle beraber sağlığıma kavuşurum” ifadelerine yer verdi.Cuma ZEYBEK

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol