Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Nebil Seyfettin, güven tazeledi

Yayınlanma Tarihi : 12.04.2016 00:00 Bu haber 1180 defa okundu

Hatay Diş Hekimleri Odası, 16. Olağan Genel Kurulu'nu geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirdi.      

Paylaş Paylaş Paylaş
Nebil Seyfettin, güven tazeledi

HDHO'da Nebil Seyfettin yeniden başkan olurken, yeni Yönetim Kurulu, Disiplin ile Kurultay delegeleri de belirlendi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Nebil Seyfettin, Ahmet Karbeyaz, Leyla Ergün, Davut Akemoğlu, Nahittin Tumani, Ayten Kaya, Ahmet Eraslan, Esref Kanatlı, İhsan Melek.

KURULTAY DELEGELERİ

Ahmet Kanatlı, Behiye Bolgül, Orhan Günal, Adnan Kimyo, Sadik Emir, Mehmet Güzelyurt ve Mithat Baklacı.

Genel Kurul'da konuşan Başkan Nebil Seyfettin; iki yılda neler yaptıklarını, neyi amaçladıkların, istediklerini ve neyi savunduklarını anlattı.

Dr. İnayet Taşçı'nın Divan Başkanlığı'nı üstlendiği Diş Hekimleri Kongresi'ndeki konuşmasına, ülkemizin, Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve en acılı günlerini yaşadığını hatırlatarak başlayan Nebil Seyfettin, şöyle devam etti:

“Bizler 15.çalışma dönemini bitirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Meslek odalarının genel kurulları; çalışma dönemlerinde yapılanın, yapılmaya çalışılanın ve yapılamayanın anlatıldığı,  sorgulandığı, yani hesap verildiği platformlardır. Bizler, iki yıl önce bu göreve talip olmamızın gerekçelerini ve neler yapacağımızı sizlere anlatmıştık. Bu sürede yapılan tüm çalışmaları, etkinlikleri, web sitemiz ve dergimiz gibi çeşitli yöntemlerle sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bu konularda, Yönetim Kurulu olarak her türlü eleştiriye açığız.”

Oda Başkanı Nebil Seyfettin, 2 yılık süreçte neyi savundukları ile ne istediklerini de ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:

-Sağlık hizmetleri ve ağız diş sağlığı hizmetleri temel bir insan hakkıdır.

-Ağız diş sağlığı,  genel sağlıktan, diş hekimliği genel tıp hizmetlerinden ayrılamaz.

 -İsteyen dişhekimi hizmet alım sistemi içinde olmalı, bütün insanlarımız bu dişhekimlerinden, temel ağız-diş sağlığı hizmetlerini alabilmelidir.

-Her meslektaşımız, insanlık ve hekimlik onuruna yakışır bir yaşam ve gelir düzeyine ulaşmalıdır.

-Tüm meslekleri olduğu gibi dişhekimliği mesleğini de değersizleştiren, eğitim kalitesi ve insan gücü planlamasını hiçe sayan yeni dişhekimliği fakülteleri açılmamalıdır.

-Sosyal devlet anlayışı, vatandaşlarının çalışma yaşamlarında da adaletli koşulların sağlanmasını savunur. Buna karşıt olarak, kamuda ve özelde tekelleşmeyi dayatan, muayenehaneciliği yok eden, asgari ücret tarifemizi rehber tarifeye çeviren, tam gün yasasıyla kamuda çalışmayı angaryalaştıran politikaları reddediyoruz.

-Kamudaki meslektaşlarımızın özlük haklarındaki adaletsizlikleri, sağlık hizmetinin yapısıyla çelişen bugünkü performans uygulamalarını ve güvencesiz çalışma koşullarını reddediyoruz.

-Hekimlik etik normlarını, yaşam ve meslek uygulamalarımız için temel yol gösterici olarak görüyoruz. Meslektaşlarımız arasında haksız rekabete yol açacak her türlü girişime karşı çıkıyor din, dil, ırk, siyasi inanç, kimlik farkı gözetmeyen bir hekimliği savunuyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol