Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Müslümanın Müslümana yardım etmesi farzdır

Yayınlanma Tarihi : 17.06.2016 00:00 Bu haber 665 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay’da insani gerekçelerle misafir edilen Suriyeliler için Payas Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Müslümanın Müslümana yardım etmesi farzdır

Antakya Ottoman Otel’de gerçekleşen iftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra, 121.Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Albay Erdem Özcan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda Suriyeli misafir katıldı.

Ramazan ayının bereket ve huzurunu paylaşmak amacıyla düzenlenen iftar programı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili Mehmet Emin Okuyucu tarafından yapılan duanın ardından Hatay Valisi Ercan Topaca’nın konuşmaları ile devam etti.

İFTARDA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE BİR ARADA OLMAK İSTEDİK

Suriyeli misafirleri bu iftar sofrasında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Topaca, “Ramazan-ı Şerif Cenab-ı Hakkın rahmetinin, bereketinin, ihsanının bol olduğu bir aydır. Ramazan-ı Şerif’te biz Müslümanlar dostlarımızı hatırlar, karşılıklı yardımlaşır ve sevgimizi en derin şekilde gösteririz. Bu salonda sizden önce de birçok misafirimizi ağırladık, onlarla bu sofrayı paylaştık. Bugün de ülkemizde misafir ettiğimiz Suriye’den gelen kardeşlerimizle iftarda birlikte olmak istedik” dedi.

Türkiye ve Türk milletinin Müslüman kardeşlerine kucak açtığını dile getiren Vali Topaca, “Biliyoruz ki sizlerin gönülleri kırık, doğup büyüdüğünüz yerlerden uzaktasınız. Ancak mahzun olmayın. Zor anlarınızda Müslüman kardeşleriniz olarak sizlere yardım etmek istedik. Zor anlarda bir Müslümanın diğer bir Müslümana yardım etmesi inancımıza göre farzdır. Bunun en güzel örneği Peygamber Efendimizin Mekke-i Mükerreme’den Medine-i Münevvere’ye hicretinde yaşanmıştır. Medine-i Münevvere’deki insanlar Mekke’den gelen muhacirleri kucakladılar, evlerini ve sofralarını paylaştılar, onlara sahip çıktılar. Zor duruma düşenlere nasıl davranılacağını, yardımlaşmanın, birbirine destek olmanın, kaynaşmanın en güzel örneğini ensar ve muhacir birlikte yaşayarak gösterdiler. Bugün Suriye’de de aynı şey yaşanıyor. Orada yapılan zulümden dolayı bir kısım insanlar kendi ülkesini, doğup büyüdüğü yerleri terk etmek zorunda kaldılar. Bizler de Medine-i Münevvere’de yaşandığı gibi Müslümanlara örnek olmak dışında başka bir düşüncesi olmadan sizleri misafir ediyoruz. Sizlerden Allah rızası dışında hiçbir şey beklemediğimizi, kardeşlik görevimizi ifa ettiğimizi bilmenizi isteriz.’’ dedi.

HERHANGİ BİR SORUNDA KAYMAKAMLIKLA İRTİBATA GEÇİN

Türkiye’de kaldıkları sürece misafirlerimizle bütün imkânları paylaşmaya devam edeceklerini belirten Vali Topaca, “Sizleri kendimizden ayırmayacağız. Sizleri başkası olarak görmeyeceğiz. Umuyorum ve dua ediyorum inşallah sizin ülkenizde de barış ve demokrasi hâkim olur. Sizler de sağlık içerisinde en kısa zamanda kendi ülkenize dönersiniz. Türkiye’de bulunduğunuz süre içerisinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaştığınız zaman asla kanun dışı bir yola gitmeyin. Sorun olduğu zaman bulunduğunuz ilçelerdeki kaymakamlarımızla mutlaka iletişime geçin. Sizlere doğru yolu göstereceklerdir. Haklarınızı arama konusunda sizlere yardımcı olacaklardır” dedi.

Suriyeli misafirlere yakın ilgi gösteren Vali Topaca, onların ihtiyaçlarını dinleyerek sorunların kısa sürede çözümü için kurum müdürlerine talimat verdi

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol