Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mültecilerin fakültelere direk geçişinden endişeliyiz

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 903 defa okundu

Hatay Diş hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin Hatay Diş hekimleri Odası’nın 16. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Sizlere ilkesel olarak neler yaptığımızı, neyi savunduğumuzu, neler istediğimizi özetlemek istiyorum” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mültecilerin fakültelere direk geçişinden endişeliyiz

Seyfettin, açıklamasının devamında şunları söyledi, “Belediye Başkanlarım, Dekanım, hocalarım, HAMOK’un değerli temsilcileri, Hatay ADSM Başhekimim sevgili meslektaşlarım ve Değerli Basın Emekçileri, Hatay Diş hekimleri Odası’nın 16. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz. Genel Kurulumuzu onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.

Ülkemizin ve mesleğimizin içinden geçtiği bu zor ve özel koşullarda yaptığımız çalışmaların özetini satır başlarıyla Odamızın Genel Sekreteri Ahmet arkadaşım sizlerle paylaşacak.

Ben sizlere ilkesel olarak neler yaptığımızı, neyi savunduğumuzu, neler istediğimizi özetlemek istiyorum.”

DAVAMIZIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Seyfettin konuşmasının devamında, “Gündemimizde olan birkaç konu hakkında görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Diş hekimleri Odası’nın üyelerine yolladığı bir duyuruda, “Beyaz Nöbet eylemine destek vereceğini açıkladığı için İDO Yönetim Kurulunun kanuni görevi dışında faaliyette bulunduğu gerekçesiyle görevden alınması için dava açmıştır. Bu 30 yıllık TDB ve odaları tarihinde bir ilktir. Toplumsal olaylardaki tutumları sebebiyle bugüne kadar meslek kuruluşlarının görevden alınması için açılan davaların ret edildiğini biliyoruz. Bu haksız davanın ret edileceğine ilişkin hukuka olan inancımızı koruyor, davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı iletiyoruz.

6 yıldır komşumuzda yaşanan kirli savaş sonucunda, ülkemize ve özellikle ilimize sığınan mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunların içinde her meslek grubundan olduğu gibi kendilerinin diş hekimi olduklarını savunan 60’a yakın kişi Reyhanlı’da bazı yetkililerin de bulunduğu ortamda bir araya gelerek örgütlendiğini ve başkan, genel sekreter gibi organları seçtiklerini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu mülteci diş hekimlerine özel ADSM açılacağı, özel çalışma imkânı sağlanacağı,     çocuklarına da Türkiye’de diş hekimliği fakültelerine direkt giriş için kontenjanlar açılacağı duyumu bizleri endişelendiriyor” dedi.

TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ

Son günlerde bölgemizde termik santral kurulma düşüncesi basınımızda sık yer almaya başlamıştır” diyen Seyfettin konumasını şu sözlerle sonlandırdı, “Hatay’ın cenneti Arsuz’un termik santral ile imhasına izin vermek aslında doğal ve tarihi mirasımızın tecavüzüne izin vermektir. Termik santral karşıtı oluşacak demokratik toplumsal mücadelede Hatay Diş hekimleri Odası olarak bizler de yer alacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol