Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Muhtarlık maneviyatla yapılan bir görev

Yayınlanma Tarihi : 28.01.2017 00:00 Bu haber 670 defa okundu

Göreve geldiği günden bu yana, muhtarların ve vatandaşların idarecilerle arasında bir köprü görevi gören ve Hatay’da ki muhtarları bir arada toplayan Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Muhtarlık maneviyatla yapılan bir görev

MUHTARLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYARAK GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK

Cem Pehlivan’ın ‘Yarın’ı Konuşuyoruz’ adlı programda açıklamalarda bulunan Başkan Gülcü,  2009 yılında Zenginler Mahallesi muhtarlığına seçilerek göreve başladığını ve daha sonra ikinci dönemde muhtarlığa seçilerek hizmet etmeye devam ettiğini, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı ile Hatay Muhtarlar Derneği Başkanlığıyla tüm muhtarları tek çatı altında toplayarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

KEŞKE BÜYÜKLERİMİZ DE BU İŞE BAŞ KOYMUŞ OLSAYDI

Derneğin kurulduğu 2012 yılından beri başarılı çalışmalara imza attığını belirten Gülcü "Biz bu işe baş koyduğumuz zaman bizim sürekli gündeme getirdiğimiz konulardan birisi de muhtarlarımızın sağlık güvencesiydi. Muhtarlık maaşları da çok komik rakamlardaydı. Keşke bizden önce bu işe baş koymuş büyüklerimizde taşın altına elini koymuş olsalardı. Bu konudaki çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

YILMADAN PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bölgenin bir ucundan diğer ucundaki tüm muhtarları tek çatı altında toplayarak istişare halinde olduklarını belirten Gülcü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da desteğinin büyük olduğunu dile getirdi. Çıkarılan 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun muhtarlarımız açısından olumsuz bir durum arz ettiğini belirten Başkan Gülcü; “Daha önceden vatandaş muhtarlığa gelip ikamet ettiği adresi bildirirdi. Ancak bu yasayla beraber muhtarın aktif rol oynaması elinden alındı. Bu yüzden mahallede kimlerin ikamet ettiğini takip edemez hale geldi. Bu da hem kolluk kuvvetlerimize destek olmak açısından hem de güvenlik açısından riskli bir durum oluşturmaktadır. Bütün çalışmalarımızda iyi sonuçlar elde etmiş olmamız büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Muhtarlarımızın sorunları ve projelerini yakınan toplantılarımızda ele alıyoruz. Artık Muhtarlar Günü olarak yasallaşan bir günümüz var. Yılmadan proje üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol