Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Muhtar Mahallesinde Atık Yağ Kampanyası Başlattı

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2024 04:56 Bu haber 18 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Pirireis Mahallesi Muhtarı Hilda Cöcen Koku, lavabolara dökülen atık yağların neden olduğu tıkanıklıkları ve çevre sorunlarını önlemek amacıyla bir kampanya başlattı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Muhtar Mahallesinde Atık Yağ Kampanyası Başlattı

Pirireis Mahalle muhtarı Hilda Cöcen Koku, düzenledikleri atık yağ toplama kampanyasıyla, lavaboların tıkamasının önüne geçmek istediklerini belirterek, hem geri dönüşüme hem de evlerde sorun yaşanmasının önüne geçmeye çalıştığını söyledi.Muhtar Mahallesinde Atık Yağ Kampanyası Başlattı

Deprem felaketinin ardından mahallede yaşanan altyapı sorunlarının yanı sıra, atık yağların lavabolara dökülmesinin büyük bir problem haline geldiğini aktaran Mahalle Muhtarı Hilda Cücen Koku, bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla kampanya başlattığını ifade etti.

Mahalle sakinleri ile esnaflara Muhtarlık öncülüğünde atık yağlarını toplama duyurusu yapan Muhtar Hilda Cücen Koku kendisini arayarak haber veren vatandaşları ziyaret ederek atık yağların topladığını vurguladı.

Deprem sonrası, mahallede sık sık altyapıda taşmalar yaşandığını hatırlatan Muhtar Hilda Cücen Koku “Bu taşmaların sebeplerinden birinin atık yağların lavabolara dökülmesi olduğu belirlendi. Çevre mühendisi bir arkadaşın desteğiyle, atık yağların biyo dizel ve sabun gibi ürünlere dönüştürülmesini hedefliyoruz” dedi.

Başladıkları ilk günlerde yaklaşık 15-20 litre atık yağ topladıklarını belirten Koku, mahalledeki işyerleri işletmecilerini de ziyaret ederek kampanyayı tanıttı ve ilgi gösterdikleri için memnuniyetini dile getirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol