Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 00:00 Bu haber 571 defa okundu

SES Hatay Şube Başkanı Atıf Kılıç, eylemlerinin gerçekleşmemesine tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Kılıç, basın açıklamasında, şunları söyledi:

“İhraç edilen üyelerimizle birlikte bugün Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirmeyi planladığımız eylemimiz emniyet güçleri tarafından engellenmiştir. Biliyoruz ve bir kez daha buradan ifade ediyoruz ki; KHK'larla ihraç edilen üyelerimiz; Sağlık alanındaki yolsuzluklara,

Halkın sağlık hakkını metalaştıran ve yoksulları hizmetlerden dışlayan neoliberal uygulamalara, AKP-cemaat işbirliğiyle gerçekleştirilen kadrolaşmaya, Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalışma ve yaşam hakkının yok sayılmasına karşı mücadele eden ve bu nedenle defalarca mahkemelerde yargılanan, sürgün edilen, cezalandırılan üyelerimizdir.

Kamuda kıyımın asıl hedefi her zaman AKP’nin neoliberal ve kirli politikalarına direnenler olmuştur. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak ve sağlığı tam bir rant alanına çevirmek isteyen AKP, öncelikle bu politikalara karşı duranları cezalandırmaya çalışmaktadır. Hukuksuz ve usulsüz uygulamalarla, sağlık hakkı, iş güvencesi ve insanca yaşam için mücadele eden üyelerimizi hedef tahtasına koyanlar bilsinler ki, meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz sağlık emekçileri olarak savaş koşullarında da, OHAL’de de herkese nitelikli ulaşılabilir, parasız ve anadilinde sağlık hizmeti mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol