Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MOZAİKLER DÜNYA’YA AÇILIYOR

Yayınlanma Tarihi : 07.02.2016 00:00 Bu haber 1118 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş yaptığı çalışmalarla Hatay’ın mozaik değerlerinin dünyaya tanıtılmasını sağlıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
MOZAİKLER DÜNYA’YA AÇILIYOR

PROJE SANATSEVERLERE VE İŞ DÜNYASINA TANITILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği ile kentin mozaik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Mozaik Yolu Projesi” 5 Şubat Perşembe günü İstanbul’da Beybigiz Plaza Elgiz Müze’de düzenlenen lansmanla ülkemizin önde gelen sanatseverleri ve iş dünyasına tanıtıldı.

PROJEYE YOĞUN İLGİ

Anadolu Mozaiklerinin tüm Dünyaya tanıtılacağı “Mozaik Yolu Projesi”nin detaylarının ve tanıtım rotasının kamuoyuna duyurulduğu lansmana Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ONE Derneği yönetim kurulu başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Prof. Dr. İlber Ortaylı iş dünyası ve çok sayıda sanatsever katıldı.

MOZAİKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda Hatay Ocehanus Teyths mozaiği ile tanıtıldı.

Mozaik Yolu Projesi ile Hatay’ın mozaikleri gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyaya tanıtılacak. Proje kapsamında ikinci lansman 11 Şubat’ta İsviçre’nin Gsaat kentinde dünya’nın en zengin ve tanınmış kişilerine yapılacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol