Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Modern Spor tesislerine kavuşuyoruz

Yayınlanma Tarihi : 26.01.2017 00:00 Bu haber 629 defa okundu

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, yapımı devam eden, 25 bin kişilik kapasiteli yeni Hatay Stadı ile yapımı biten Hatay Buz Pateni ve Jimnastik salonunu basın mensuplarına gezdirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Modern Spor tesislerine kavuşuyoruz

ŞENSÖZ: STAD 118 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

İlk olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ve yapımı devam eden Hatay Stadını gezdiren Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz burada yaptığı konuşmada, 25 bin kişilik kapasiteli Hatay stadına inşasına 2015 Eylül ayında başlandığını belirterek, “Şuan stadının tribünün kaba inşaatı yapılıyor. 118 milyon TL’ye mal olacak stadyum, 2018 Eylül’de açılacak” dedi.

ÇAKIR: STAD UEFA VE FIFA KISTASLARINA GÖRE TASARLANDI

Stadının teknik bilgiler hakkında bilgi veren Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Cem Çakır da, 25.000 seyirci kapasiteli stadyum 52831 m2 alanı, 11254 m2 saha artı kenarı, 15170 m2 tribün alanı ile toplamda 79295 m2 inşaat sahip olacak şekilde UEFA ve FIFA kıstaslarına göre tasarlandığını söyledi.

STADTA 27 TANE LOCA OLACAK

Stadın 1 zemin kat, 3 normal kat ve 1 basın katı olmak üzere toplam 5 kat olarak projelendirildiğini hatırlatan Çakır, Stat genelinde 19 asansör, 30 merdiven ile düşey ulaşım ve 44 adet turnike ile denetim geçişi sağlanacaktır. Stadın ayrıca 27 tane locası olacak” ifadesinde bulundu.

ŞENSÖZ, BASIN MENSUPLARINA BUZ PATENİ İLE CİNNASTİK SALONUNU GEZDİRDİ

25 bin kişilik stattan sonra Basın mensuplarını Antakya Saraycık mahallesinden yapımı biten “Buz Pateni” salonunu gezdiren Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, “Güçlü Türkiye yolunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın Hatay’daki spor hamlelerinden bir tanesi buz pateni salonudur. Hatay Buz Pateni salonumuz tamamen bitti. Çevre düzenlemesi yapılacak, biter bitmez halkımızın ve sporcularımızın hizmetine açacağız” dedi.

Müdür Şensöz, Hatay Buz Pateni salonunda 5,5 milyona mal olacağını sözlerine ekledi.

Müdür Şensöz son olarak Kisecik mahallesinde bulunan yeni Jimnastik salonunu basın mensuplarına gezdirerek bilgiler verdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol