Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda “AR-GE Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme” konulu konferans düzenlendi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoyatırım Birimi Uzmanı Emrah Koraman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta yatırım ve destek projeleri konularında akademisyenlere ve iş adamlarına bilgiler aktarıldı.
Konferansta bir konuşma yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Üniversiteler, etrafına ve bulunduğu bölgeye katkı sağlamakla mükelleftir. Bu katkı kültürel olabilir, sanayi alanında olabilir ve başka türlü olabilir. Bunun için eğitim ve araştırmayla birlikte bu alanlarda da katkı sağlamak mecburiyetindeyiz. Eğer katkı sağlamazsanız, üniversitelerin belli bir yere gelme ihtimali yoktur” dedi.
Üniversiteyle toplum arasındaki ilişkiyi devletin zorunlu kıldığına, sanayiciyi de üniversiteyle birlikte çalışmaya zorlayarak sanayiciye çeşitli kolaylıklar, Teknokent’te görev alan öğretim elemanlarına da önemli avantajlar sağlandığına vurgu yapan Rektör Kaya, “Devlet bunu yapmamız konusunda uyarılarda bulunuyor. Vatandaş zorluyor. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Gelişmiş üniversitelerin arasına girmek için Teknokent’in kurulması şarttı. Biz de bunu yaptık. Teknokenti’i kurduk. Ancak, Türkiye’de birçok Teknokent merkezleri var. Bunların yüzde 80’i kendini kurtarmış değil. Kar zarar oranlarına bakarsak zarar göstermektedirler. Biz ayağımızı sağlam basmak istiyoruz. Onun için yavaş adımlarla ilerliyoruz ama Teknokent’i sağlam temellere oturtarak maksimum fayda sağlayacağımıza inanıyorum. Bakanlıktan olur aldık ve Teknokent’in inşaatına başlayabiliriz. 3 yıl içerisinde her türlü çalışmayı tamamlamamız gerekiyor. İskenderun Teknik üniversitesi ile birlikte ve buradaki sanayicilerimizle işbirliği yaparak tamamlama gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sunday Balıkoğlu ise orta vadede hayatımıza dokunacak olan ve teknolojik gelişmelere yön veren bu reform paketinin ülke çapında konunun taraflarına duyurulmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. AR-GE faaliyetleri konusunda Türkiye’de yapılan çalışmalara da değinen Balıkoğlu, bu hususta AR-GE Reform Paketiyle birlikte Üniversitelerin sanayi ile işbirlikleri sonucunda Ar-Ge Projelerinin daha da önem kazanacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoyatırım Birimi Uzmanı Emrah Koraman, “AR-GE Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme” konulu bir sunum yaptı. Sunumun ardından program, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Program sonrası Rektörlük Makamında Teknoyatırım Birimi Uzmanı Emrah Koraman’a katkılarından dolayı ve günün anısına Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından bir plaket takdim edildi.